Без категория

Сърцето на Тома Алмишев спря завинаги

тома алмишев

Сърцето на болния от рак благоевградчанин Тома Алмишев не издържа и в понеделник спря завинаги да бие. Младият мъж, чиято участ потресе хиляди българи в страната и чужбина, не можа да се пребори с коварната болест, но в последните мигове на живота си извърши може би най-голямото дело в него – разби апатията и доказа, че колкото и да е голяма мизерията ни, човещината още съществува, пише Struma.bg.
Доказателство за нея бяха сумите, които постъпиха в сметката на Тома, след като майка му Таня Алмишева разкри пред вестник „Струма“ огромната си болка, че няма пари за последната медицинска процедура, даваща някакъв шанс на момчето й – трансплантация на стволови клетки. Само няколко дни след това Таня се обади, за да помоли преводите да спрат, защото е събрала достатъчно пари.

За жалост Тома не издържа второто преливане на стволови клетки и жестоката болест го победи. Тялото му ще бъде кремирано в София, а урната ще бъде погребана в четвъртък в 13.00 часа на новото гробище в Благоевград – в гроба на братчето му, съобщава Struma.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене