Без категория

Свидетели: Смъртта на скиора Атанас не е нещастен случай! Концесионерът „Юлен-ООД“ е виновен за трагедията!

юлен

„Не са били обезопасени пистите, иначе трагедията нямаше да се случи. Сега може и да са, но вече е много късно. Виновен е концесионерът“, гневят се скиори, които са били на същата писта в трагичния ден.

„Една групичка ски патрули и тюлени обезопасяваха по стълбовете от междинката на четириседалковия лифт надолу към писта „Томба“ – явно за да могат след това да кажат, че всичко е наред, но не е така. Да и аз мога да кажа, че обезопасяваха веднага след инцидента… А човека до колкото разбрах към 20 минути е лежал до оръдието, докато някой го е видял!“, разказва Симеон Стоичков.

Емил Панделов – свидетел на инцидента – също твърди, че не може да става дума за нещастен случай, а за вина изцяло на концесионера „Юлен-ООД“.

„Слизайки от поредния седалков лифт се изчаквахме, за да се спуснем заедно. Една приятелка, която беше 5-6 седалки зад нас, дойде при нас и ужасена се разкрещя – един човек се преби и падна в една дупка, скиорите които минават покрай него не го виждат. Тръгнах веднага в тая посока и не след дълго видях няколко човека надвесили се над нещо до един стълб. Това беше от онези машини за сняг, които са вдигнати на високо на стълбове. Наистина пострадалия не се виждаше, докато не приближих на 2-3 метра от тях. Беше се буквално прегънал на две и не даваше никакви признаци на живот. Веднага се обадих на приятел, който се беше отказал от карането и беше около заведенията. Той веднага е съобщил на най – близкия служител на фирмата“, разказва мъжът, който все още не може да се опомни от преживения ужас.

„Всички стълбове на въпросната писта не бяха обезопасени със съответните предпазни средства. Точно този стълб, имаше дупка около него близо метър дълбока. Ако някой си беше свършил работата, беше зарил дупките около стълбовете и беше сложил от онези омекотители (не знам как се казват) този човек наистина щеше да се размине най – много с някакво счупване“, категорично е скиорът.

ПИК потърси за коментар концесионерите на пистата от фирма „Юлен-ООД“. От компанията първоначално бяха любезни, но след като разбраха по каква тема ги търсим, нервно затвориха телефона.

Крайно време МВР и прокуратурата да реагират на безобразията по пистите на Банско, за да не се повторят трагичните случаи.

bsstruma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене