Атанас Камбитов: За Благоевград не е важно кой е кандидат на БСП за кмет, това е важно за шепа хора

Атанас Камбитов

По повод вчерашната публикация с изказване на г-н Паскалев ще кажа следното: Никога не съм си позволявал да коментирам колегите преди мен, но ще направя изключение заради поредната провокация.

Господин Паскалев има за какво да е загрижен и да се притеснява. Притеснен е за това, че за 3 години оправихме батака в общината. Притеснен е, че изчистихме протежетата по етажите, които тормозеха хората (за справка – така нареченото „раково отделение“ – строителния отдел). Притеснен е от факта, че не 3, а 103 фирми работят в община Благоевград, но не работят определени фирми, които обираха най-големите поръчки, за чийто избор между другото общината бе наказана и заплати над 300 000 лева заради опорочени обществени поръчки. Толкова, колкото струва новата детска градина, която ще изградим в Първо училище. Но това явно не го притеснява, защото парите не са лични.

Силно притеснен е от факта обаче, че община Благоевград  през този мандат е без никакви санкции по европроектите. Притеснен е и от факта, че спрях строителството в района на кортовете на Бачиново на 19 000 кв.м жилищен комплекс, където само един месец не им достигна да дадат ход на строителството. Притеснени са някои, че може би губят огромна печалба, но не се притесняват, че гражданите ще изгубят парка си и вместо гора от красиви дървета щяха да имат гора от стомана.

Не е притеснен, че за 4 години не си мръдна пръста да направи каквото и да е за депото в Бучино и обрече общината да плаща милиони левове санкции.

Не се притеснява и от „добрите практики“, въведени в неговата администрация. Показателен е примерът как по документи бензиностанция OMV на Е-79 в посока Рилци бе съборена и построена за един ден. Това действително може да се случи само с голям „експертен потенциал“.

Не е загрижен за практиката да се плащат огромни суми за несвършена работа. А всъщност притеснителни са много други въпроси…

Колкото до това какво сме свършили ние – хубаво е да излезе и извън мола (ясно е, че там се чувства като у дома си), да се разходи по кварталите „Еленово”, „Струмско”, центъра, Ловния дом, пък тогава да говори.

Такива откровени лъжи повече не ми се коментират…

За Благоевград е важно да работим! Да работим за санирането на целия град, да работим за изграждането на улиците в IV микрорайон. Точно в резултат на решенията на някои хората газят в калта.

Да благоустроим града, да изградим нови детски градини, ново осветление, да влезем в казармата – да работим за града! Това е важното.

Благоевград не е междинна спирка и който няма какво да прави, иска да му стане кмет. Благоевградчани не са „резервният“ електорат на някои!

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене