Почна се: Радев след приемането на промените в Конституцията: Мой дълг е да… ВИДЕО

Вече е ясно, че гласуваните промените няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани

За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена. Като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг.

Това заяви президентът Румен Радев по повод приетите промени в Конституцията.

„Вече е ясно, че гласуваните промените няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава. Зад тези промени прозира една ясна цел – управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверие“, посочи той.

„С допускането на чуждо гражданство в управлението на страната, те показват, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България за тях не са проблем“, допълни той.

Президентът прие почетния караул по повод 80-годишния юбилей от подвига на капитан Димитър Списаревски. След това положи венец пред паметника на летеца, загинал през Втората световна война.

Преди 80 години – на 20 декември 1943 г., по време на бомбардировките над София летецът намира гибелта си, защитавайки небето над града и жителите на столицата. Военните летци Димитър Списаревски и Георги Кюмюрджиев загиват, защитавайки София при бомбардировка през Втората световна война.

https://www.facebook.com/watch/novinite.bnt/?ref=embed_video

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене