За сега Злата остава без общинска заплата! Търсете и спешно друга работа!

Административните съдии оставиха  без уважение искането по жалбата на кандидатите за общински съветници Евелина Димитрова от ПП БЗНС и Злата Ризова от ПП МИР за спиране изпълнението на  решение на ОИК Благоевград, което кара опозиционерката Ризова да понесе пореден удар.  Отхвърлиха и искането за  спиране изпълнението на заповедта на областния управител на Област Благоевград в частта за полагане на клетва от обявените от ОИК общински съветници в община Благоевград, така че Ризова определено трябва да се пречисти от към неуспехи.

Грешки в секционните комисии при определяне действителността на вота, масово извършване на поправки в протоколите, които не са подписани от всички членове на СИК, неправилно преброяване на преференциите за отделните кандидати в листите са част от мотивите за оспорване на решението, посочени в жалбата. Както и че са налице технически грешки в пресмятането на резултатите, допуснати от ОИК Благоевград и е нарушен процесът на опаковане и запечатване на изборните книжа. В жалбата са посочени и доводи  за несъответствие в данните за получени и използвани бюлетини.

Решението на ОИК Благоевград, с което е обявен резултатът за избраните за общински съветници в община Благоевград, е оспорено в Административен съд – Благоевград и с други 7 жалби.

В жалбата се посочват доводи за изключително сериозни нарушения на избирателния процес, поради което жалбоподателите имат особено искане за спиране изпълнението на решението на ОИК Благоевград за определяне изборните резултати за общински съветници, както и спиране изпълнението на заповед от 01.11.2019 г. на областния управител на Област Благоевград в частта за полагане на клетва от обявените от ОИК общински съветници до приключване на делото с влязло в сила решение. В доводите си за направеното особено искане жалбоподателите сочат и значимия обществен интерес. Съдът остави без уважение искането по жалбата в тази й част, като прецени че няма основания, съобразно посочените законови критерии, за спиране изпълнението на атакуваното решение. Така че Ризовата Злата остава без заплата от общината за сега, според анализаторите на Топ Преса тя ще впрегне и ще се хване за други лостове, за да се добере до апетитен пост в общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене