Производителят на жито Кр. Облаков застрелял с ловната си пушка понито на фермера Г. Георгиев, иззеха оръжието му/ОБНОВЕНО/

63830-632x358

Петрички полицаи вчера предиобед задържаха със заповед до 24 часа 57-годишния зърнопроизводител от село Марикостиново Крум Облаков. Пред полицаите той призна, че на 17 февруари е стрелял по кончето, порода пони, на фермера Георги Георгиев със законно притежаваната си ловна пушка. Часове по-късно животното починало от влезлите в тялото му сачми. Пушката на Облаков е иззета от полицията.

„Доволен съм от бързината, с която този път действаха полицаите. Надявам се да разкрият и подпалвачите на моите 7000 бали слама, които изгоряха на 4 януари”, коментира вчера собственикът на застреляното пони Георгиев.

Според обясненията на Облаков кончето навлязло в негов имот, направило му „зян” и той стрелял по понито само за да го сплаши. Задържаният обяснил още, че животното правило пакости и по имотите на други стопани от селото.

„Когато полицаите дойдоха на оглед, аз им казах, че подозирам именно Крум”, разкри вчера Георги Георгиев подробности за началото на полицейското разследване.

„Дъщерята на Крум, а после и той, казали предишните дни на жена ми, че ако не вържем кончето, ще го убият. А кончето беше постоянно вързано. Крум е един от хората, които се заканват, че в Марикостиново не трябва да се отглеждат животни. Самият Облаков допреди няколко години гледаше крави. После ги продаде, започна да засажда много декари жито за субсидии.

Преди време той с всичкия си акъл караше бившия кмет на Марикостиново Костадин Герчев да провери дали в стадото ми всички крави са мои, дали сред тях няма крави на Бойко Борисов.

Купих кончето за 1500 лева. Не ми е толкова за парите, а за кончето. То е единственото пони от Петрич до Благоевград. Радваха му се всички. Ще съдя Крум Облаков, но още не съм преценил какъв иск да му предявя.

Някак си в Марикостиново не можем да се разберем помежду си животновъди и зърнопроизводители. Като животновъд плащам наем за общински пасища, когато обаче отивам в Общинска комисия „Земеделие и гори” да ги заявя за субсидии, се оказва, че те са разорани вече за жито. Това не е нормално. Затова ще поискам да дойде на проверка специална комисия от Министерството на земеделието, която да провери на какво основание става така. Само по този начин ще спрат конфликтите между нас”, заключи Георги Георгиев.

Смъртоносният изстрел по понито е следствие на конфликта между зърнопроизводителите и животновъдите в Марикостиново, които не могат да стигнат до разбирателство как да си поделят и без това малкото и разпокъсани площи земя, която заявяват за субсидии.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене