С открит урок и цветя пред паметника на Левски Белица почете паметта на Апостола

main_b

снимки: Народно читалище „Георги Тодоров-1885” – Белица

За великия Левски в централна читалищна библиотека при НЧ ”Георги Тодоров-1885” с участието на ученици от СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ се проведе открит урок по родолюбие по повод 142 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Презентацията, направена от главния библиотекар Катя Веселинова, провокира въпроса у присъстващите ученици какво кара този човек с вероятно светло бъдеще в духовническите среди да се захване с революционна дейност?

След пламналата дискусия и анализ на написаните произведения за Левски, всички стигнаха до извода, че животът и делото на Васил Левски ще бъдат винаги едно търсене и преоткриване във времето, една магия, чието пълно въздействие ще ни покорява вечно. Личното му обаяние и свято възрожденско дело не са нито легенда, нито притча. Те са неизчерпаема реалност, наш свещен завет.

След открития урок в 11.30 ч. всички се присъединиха към организираното мероприятие за отдаване почит и полагане на цветя пред паметната плоча на Апостола, издигната в центъра на града през 2012 г. от признателна Белица.

Вечна слава на Апостола на свободата Васил Левски, светецът на България!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене