От ВМРО сигнализираха за опасност от закриване на КИЦ- Босилеград

photo_verybig_1397992

За опасност от това да бъде закрит Културно- информационният център в Босилеград сигнализира в Кюстендил координаторът на ВМРО Стефан Грънчаров.

„За съжаление 142 години след смъртта на Левски, продължават българското население останало под чужда власт да бъде репресирано и дискриминирано. Проблемът идва от кмета на Босилеград Валентин Захариев, който ще сигнализира Министрество на външните работи на България да се спре финансирането на КИЦ- Босилеград. Според него в центъра има злоупотреби. Ако има такива, то трябва да се направят проверки, а не да бъде закриван центъра.Беше спряно финансирането на центъра и от страна на Столична община. КИЦ е истински защитник на българщината. Благодарение на този център се създаде много добра връзка между българите от Босилеград и тези от България. Такъв център имаше и в Димитровград, но беше закрит и сега там не се правят никакви прояви свързани с българите“, заяви Грънчаров.

В петък от ВМРО- ще внесът искане за среща с Министъра на външните работи, за да бъде обсъден проблема с КИЦ- Босилеград.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене