Третото завръщане на Николай Николов в Бургас

459307

Николай Николов ще играе в отбора на „Чер­номорец“ (Бургас). Ако в петък вее още има­ше възможност 34-годишният бранител и да не се присъедини към “акулите”, то в почив­ните дни всички пречки са отпаднали и двете страни са се споразу­мели. Неврокопчанинът ще е обвързан с тима до края на сезона, като е постигната договорка и му е дадена дума, че при изпълнение на целите пред тима, ще му бъде предложен контракт за още една година.

Целта пред тима е за­пазване на професио­налния му статут след неубедителния есенен дял на шампионата, ко­ето му определи неза­видната предпоследна позиция в „Б“ група със само 13 т. 3 по-малко от спасителната зона, където зимува „Ло­комотив“ (Мездра). С подписването на договора, бившите играчи на „Пирин“ (Гоце Дел­чев) в Черноморец“ ще бъдат двама, след като в Бургас вече е Алиш Кальонски. До края на първия дял на шампи­оната там играха дру­ги двама екскадри на неврокопчани – Петър Лазаров и Любомир Гуцев, които обаче раз­трогнаха с клуба преди Нова година.

През зимната подго­товка треньорът Недел­чо Матушев обяви курс към обновяване и по­дмладяване на отбора, в който играчите да бъдат обединени около по-опитни играчи като Нико­лай Николов.

За бившия юноша на „Левски“ обстановка­та при акулите не е не­позната, след като той ще започне своя „трети мандат“ в тима, където най-напред игра в злат­ните години, когато фи­нансовото състояние бе далеч по-добро, а игра­чи и треньори живееха като в друг свят, на фона на кризата в останалите отбори през 2006-2009. След това бранителят отново се завърна през 2011 и се подвизаваше на ст. „Лазур“ година и половина.

11ри тези престои в Бургас, Николай Ни­колов успя да си спе­чели име не само сред фоновете, но и сред ръководителите, а ид­ването му тук за трети път е не без съдействи­ето на председателя на сдружение „Бъдеще за ,Черноморец“ Бургас“ Тома Томов. Той и дру­ги негови съмишленици в сдружението помне­ли неврокопчанина и не криели симпатиите си към него. Ветеранът стана привлекателна опция за „акулите” още след напускането му на „Марек“, от където си тръгна заради неполу­чени нари. Още тогава е него във връзка влезли хора от Бургас, но бра­нителят първо пожелал да пробва късмета си в чужбина, откъдето имал оферти, свидетелстват източници от Бургас. След като не успя да се договори с казахстански отбор, гоцеделчевецът спази уговорката и акос­тира край морето и ще заеме своето любимо място в центъра на за­щитата, където до Нова година пък оперираше съгражданинът му Лю­бомир Гуцев.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене