Строго секретно: Лидерите на БСП в Пиринско Ю. Гошев и Вл. Пандев на среща с националното ръководство, представиха списъци с кандидат кметове за местни избори 2015

_thumb (2)Няколко часа продължи днес срещата на лидерите на БСП в Пиринско, начело с областния председател Юлиян Гошев, с националното ръководство в София. Според запознати, срещата е имала за цел да се уточни стратегията и тактиката на столетницата в предстоящите местни избори. Наши хора твърдят, че са били занесени и списъци с кметовете по места в региона, които са обсъдени, част от тях са приети като кандидатури, другата част не са одобрени от Миков, който бил категоричен, че ще подкрепи кандидати със сигурна гаранция да успех.

Местните лидери, трябвало да направят обосновка защо предлагат този, или онзи кандидат. „Засега няма да съобщаваме имена на кандидат-кметове, които обсъждахме, не желаем имената им да бъдат похабени до изборите, каза областният лидер Юлиян Гошев. Знае се със сигурност, че бившият депутат и бивш кандидат за кмет на Благоевград, Емил Костадинов няма да се кандидатира противно на плъзналите слухове в района. Спряганият за кмет на Благоевград Костадин Паскалев все още не е дал становището си за участие в изборите. Очаква се кандидатурата му да бъде издигната за кмет на София, ако това стане Паскалев щял да отговори, къде избира да се включи в надпреварата – Благоевград или столицата.

До края на седмицата обаче вече щяло да се знае, участва ли Паскалев в кметските избори през есента. Гошев също не пожела да коментира участието на Паскалев в изборната битка за Благоевград, ясно е обаче, че ако той откаже червените в Благоевград отново ще се изправят пред нелеката задача да направят правилния избор, кой от техните ще може да се изправи срещу ГЕРБ и техния кандидат за кмет Атанас Камбитов, които е сигурния участник в изборите засега.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене