„Пирин“ Благоевград с нова победа в контролите

87312-Speshen-centar-02

Пропадна спарингът с „Марек“

 

Благоевградският “Пирин” победи  в поредната си контрола с 2:0 отбора на “Септември” Симитли на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград на отличен терен и при прекрасно време пред около 300 зрители вчера. Головете за „орлетата“ в контролното дерби с тима от Симитли отбелязаха след почивката Антонио Хаджииванов (47) след прецизно изпълнение на пряк свободен удар и Атанас Чипилов (88) след асистенция на национала Станислав Манолев, който продължава да тренира заедно с отбора на „Пирин“, докато се изясни как ще продължи за него сезонът.

По този начин „орлетата“ продължават със силната си и победна серия в контролите. Двамата старши треньори – Йордан Самоковлийски и Спас Стоименов, направиха доста смени в съставите си в днешната проверка. През първата част футболистите от „Септември“ изглеждаха по-свежи и мобилизирани и пропуснаха три-четири чисти отлични положения за гол, удариха веднъж и греда. През втората част благоевградчани показаха, че имат по-големи възможности, ролите се размениха и резултатът бяха двата гола и победа в контролата за „зелените“ от Благоевград.

„Тренираме двуразово, при тежки теренни условия, може би има известна умора и съставът от първото полувреме като че ли игра по-лежерно, докато през втората част футболистите заиграха по-правилно, по-бързо, на скорост, имахме и по-остри нападатели и създадохме доста положения“, коментира Йордан Самоковлийски.

„Това ще е начинът ни на игра. Общо взето сме наясно как ще изглежда съставът, но имаме още една пълна седмица подготовка и всички трябва да се трудят на сто процента. Не искаме предварително да афишираме кой ще е титуляр, защото до първия мач има много време и не искаме никого да подценяваме. На този етап всички са титуляри“, каза още специалистът. 

„Плануваната следваща контрола с „Марек“ Дупница пропадна в последния момент и ръководството на „Пирин“ търси сега съперник за проверка, това може да е и „Ботев“ Враца, който се подготвя в Сандански“, съобщи Самоковлийски.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене