Мобилните оператори с нови измами

_thumbВ целта си за привличане на нови клиенти мобилните оператори често пъти прибягват до чисто мошеничество и измама.

Новата лъжа, с която си служат за да подмамят клиенти е относно прекратяването на договора и плащането на неустойки. Схемата, по която действат е доста елементарна, но ефективна. Служител от дадения мобилен оператор на случаен принцип се обажда на клиент от конкуренцията и започва едно страхотно предлагане на кое, от кое по – добри условия и по –ниски цени за дадени услуги.

Ако договорът ви обаче изтича след месеци или още по-лошо – година и не искате да плащате неустойка и обясните това, започват лъжливите обещания . Надълго и широко ви се обяснява как според новите правила от месец януари тази година всеки подписъл договор може едностранно да го прекрати и да не дължи неустойки за това.

Подмамен клиентът от така предложените страхотни условия, може прибързано да вземе решение и да си навлече доста серьозни финансови проблеми. След като подпише договор при новият оператор и прекрати съответно при стария си, да се окаже във ситуация да плаща и на двете места.

Подобни случаи са вече констатирани нееднократно , особено при по – възрастните потребители. Възрасните хора като цяло са доста доверчиви и лесно манипулируеми и често стават обект на подобни измами от нелоялни търговци. От Комисията за регулиране на съобщенията предупреждават, че няма нови правила за прекратяване на договор към мобилните оператори и съветват потребителите да бъдат по- внимателни при подписване на договори, пише bukvar.net.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене