Кметът на Благоевград Ат. Камбитов подкрепи битката на Банско за втори лифт, изпрати спешно писмо

Камбитов

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов застана твърдо зад колегата си – кмет на Банско, Г. Икономов. С писмо той изрази категоричната си подкрепа в битката на банскалии за втори кабинков лифт. Ето писмото на благоевградския градоначалник :

УВАЖАЕМИ Г-Н ИКОНОМОВ,

Като кмет на община Благоевград заявявам своята подкрепа в искането на община Банско за изграждане на втори кабинков лифт в парк „Пирин“.

Убеден съм в необходимостта от разширяване на Ски зона Банско, защото знам, че това решение ще подобри развитието на туризма не само в Банско, но и в страната.

Липсата на втори кабинков лифт означава ощетяване на местната икономика и имиджа на България като туристическа дестинация.

Като представители на гражданите, ние кметовете трябва да мислим за развитието на общините, които представляваме, за развитието на икономиката, туризма, откриването на нови работни места и привличане на бизнеса. Изграждането на нов кабинков лифт в ски зона Банско ще допринесе за подобряване условията на живот в общината с привличането на нови туристи, което означава увеличено потребление и допълнителни финансови постъпления в бюджета на община Банско, които могат да бъдат инвестирани в различни посоки и да подобрят живота на всеки един жител на Банско.

Вярвам, че ще бъде взето най- правилното решение за ски курортите Банско и Добринище и това решение ще допринесе за развитието на региона.

С уважение,

АТАНАС КАМБИТОВ

Кмет на Община Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене