Осмият от Гоце Делчев, който ще рита с отбора на Бургас

chernomorec privleche i alish kalyonski

Доскорошният футбо­лист на „Пирин“ (Гоце Делчев) Алиш Кальонски е пред договор с „Черноморец“ (Бургас). Бившият играч на неврокопчани е част от новата вълна в клуба, след като след края на шампионата една не­малка част от състеза­телите си тръгнаха, а треньорът Неделчо Матушев обяви курс към обновяване на състава. Сред тях се оказаха два­мата сксфутболисти на „Пирин” – Любомир Гу­нев и бившият капитан на зелено-белите Петър Лазаров. С Алиш Кальонски неврокопското присъствие в отбора ще се увеличи, а той ще се окаже осмият играч, ро­ден в Гоце Делчев. Там играха още Марио Метушев, Слави Школа- ров и Николай Николов. Бившият състезател на неврокопчани се озо­ва в Бургас в началото на подготовката заедно със своя съотборник Ибрахим Алим, който обаче бе отпратен и се присъедини към „Мес­та“ (Хаджидимово). Двамата отидоха край мо­рето е личното съ­действие на героя от С А Щ ’ 9 4 Ивайло Андонов, чийто юноши са.

Бъдещото ново по­пълнение на „Черноморец“ привлече вниманието с добра­та си игра е екипа на „Пирин“(Гоце Делчев) през есента. С екипа на зелено-белите южня­ци той се подвизаваше в халфовата линия, за разлика от селекцията на Неделчо Матушев, който го налага на по­зицията на десен бек. Алиш Кальонски игра на този пост срещу Со­зопол, Поморие и „Тун­джа“ (Ямбол).

„Осигурени са ни от­лични условия за под­готовка, но също и от битово естество. Гот­вим се усилено и има­ме една цел, която няма да ни е леко да постиг­нем. Знаем, че основни съперници при реали­зирането и „Верея“, ,,Локомотив“(Мездра), „Ботев“ (Гълъбово) и ,,Ботев“(Враца) ще бъ­дат наши съперници, нека не отписваме и ,,Спартак“ (Варна). Така, че ще бъде много инте­ресно. Това ни амбици­ра още повече начело е нашия треньор, който безспорно е един човек, който разбира много от футбол,“ коментира Алиш Кальонски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене