Управителят на ОФК Пирин Петър Занев и клубният секретар Велислав Елезов подадоха оставки

Управителят на ОФК Пирин Петър Занев и клубният секретар Велислав Елезов поемат отговорността за отпадането на клуба от Първа лига и подадоха оставки, съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Утре, 28 май, клубът свиква пресконференция, която ще се проведе от 13:00 часа на стадион „Христо Ботев“.

„Когато се съгласих да поема управлението на клуба, поех отговорност за изпълнението на две задачи – финансово стабилизиране и запазване на мястото му в Ефбет лига. С втората задача не успяхме да се справим. Нормално е при това положение да поема отговорността за това като подам оставка“, каза управителят на Пирин, цитиран на страницата на клуба.

По отношение на финансите Петър Занев посочва, че въпреки отпуснатата през миналата година общинска субсидия от 850 000 лева, е заварил клуба в тежко финансово състояние, със задължения за заплати, данъци и към доставчици за близо един милион лева. Сметката на клуба е била запорирана, като в нея не е имало средства, казва още Занев и допълва, че са успели да осигурят текущата издръжка на Пирин до края на сезона, като са намалили задълженията до 430 хиляди лева.

„Субсидията от общината бе намалена до 450 000 лева за 2024 година, с което облекчихме тежестта върху данъкоплатците. Към момента всички стари и текущи задължения за заплати са изплатени изцяло и клубът не дължи никакви пари на футболисти, треньори и служители. Макар че не успяхме да останем в елита, спортно-технически направихме важни крачки към завръщане към мисията на клуба – представяне на футболния талант на Пиринска Македония. Сключихме първи професионални договори с двама футболисти от школата на клуба“, каза още Занев.

По думите му във всеки мач през втория полусезон реално игрово време записваха най-малко двама юноши на клуба. Средната възраст на полевите играчи, които са взели участие във втория полусезон, е 24 години.

Занев благодари на феновете на отбора, които не са спрели подкрепата си до последния мач и са били с отбора на всяко гостуване.

„Огромно е разочарованието ми, че не успяхме да ги зарадваме с оставане в елита. Вярвам, че съвсем скоро Пирин ще се завърне в елита, където е мястото му. Но трябва да отбележим и един огромен успех – успяхме да консолидираме усилията на двама успешни и млади бизнесмени – Милен Стефанов и Георги Спасов, които ще бъдат основата на едно по-добро бъдеще за клуба“, казва още Занев.

Клубният секретар Велислав Елезов казва, цитиран на официалната страница на клуба, че преди пет месеца ясно са заявили, че поемат обоснован риск.

„Заставам зад всяко решение на ръководството до момента. Оставката е морален акт.“

С Пирин се разделя и отговорникът за връзки с медиите Йордан Грозданов, който пожелава успешно развитие на клуба, а на отбора бързо завръщане в групата на майсторите.

Пирин Благоевград изпадна във Втора лига след загубата от Локомотив София преди дни.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене