Пети нов състезател се пробва на стадиона в Гоце Делчев

419920_318666334857839_228620760_n

От миналия вторник тренировки с тима на „Пирин” (Гоце Делчев) започна пети нов със­тезател. Става дума за роденият през 1993 г. Сашо Лачев, който за последно игра в „Ра­ковски”, който прекрати участието си в „Б” група. Високият 168 см. футболист е една от опциите в нападение за неврокопчани, където може да бъде използван и в халфовата линия, както това се случваше в родния му тим.

В спортната му био­графията му е вписан „Марица” (Пловдив) във „В” група след обе­диняването на тима му с „Раковски” през 2011. Същата година той бе пред трансфер в ,,Локомотив”(Пловдив), харесан от синята ле­генда Емил Велев, кой­то водеше тогава отбо­ра, но в крайна сметка трансферът пропадна. Младокът бе и един от смяната, готвена за „Ботев”(Пловдив), когато в тима на кръс­тоносците се подвиза­ваха предимно юноши.

След развитието на събитията около глав­ния спонсор на клуба Цветан Василев идеята пропадна, а финансира­нето бе сведено до поч­ти нулеви показатели. Сашо Лачев да изиграе първите си си минути с екипа на зелено-белите той изигра срещу ОФК „Пирин” (Благоевград).

Очаква се да стане ясна и съдбата на за­върналия се в началото на пред сезонната под­готовка Георги Петров, който обаче след това замина на проби в гръц­ки тим и все още е на проби. Ако пропадне възможността за транс­фер в южната ни съсед­ка снажният футболист е дал дума, че ще доиграе шампионата в „Пи­рин .

„Все още не може да се говори за сигурни нови играчи в нашия отбор. В момента во­дим тренировъчен про­цес и ще преценяваме привличането на нови играчи. Напуснаха ня­кои основни фигури на терена, Имаме нужда от още няколко равнос­тойни футболисти, кои­то да засилят конкурен­цията и да бъдат опция при евентуални пробле­ми за нашия отбор през пролетта. Именно лип­сата на такива играчи бе причина да не оглавим класирането през есен­та със сериозна предни­на,” коментира старши треньорът на „Пирин” (Гоце Делчев) Йордан Боздански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене