Неврокопчанинът Даниел Наумов влезе в историята

Гоцеделчевецът имаше основна заслуга за спечелената първа точка за България в младежката Шампионска лига

Младокът бе на вратата на „Лудогорец“ в мача срещу младежите на „Арсенал“ и имаше отлични изяви, с които помогна това да се случи. Стражът, чийто професионален път започна от ФК Неврокоп доказа мястото си в тима на шампионите и в националния отбор, където е твърд титуляр. Освен това заостри вниманието на специалистите върху себе си, а те потвърдиха тезата си, че той е наследникът на Владислав Стоянов.

Двата тима се изправиха един срещу друг на стадион „Георги Аспарухов“ в София и завършиха наравно 1:1, като равенството за българския отбор донесе Преслав Петров в 73-ата минута.Това е първата точка, която български тим печели от участие в най-престижния турнир в Европа.Въпреки  обаче, тимът до 19 години остава на последно място в групата с една точка.

При гостуването си в Англия на „Мийдоу Парк“, българският тим загуби с 0:3.

В 33-ата минута Нелсън откри резултата в полза на „артилеристите“ (1:0), след асистенция на Джеф Аделайд. Гостите доминираха в мача напълно. През първото полувреме „Лудогорец “ не успя да застраши нито веднъж вратата на „топчиите“, докато англичаните създадоха 7 опасни атаки.

През втората част, „орлите“ също не бяха особено активни. Те направиха две по-опасни атаки, като при едната от тях Преслав Петров се разписа и възстанови равенството (1:1), с което донесе първата историческа точка за България в младежката Шампионска лига.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене