Един мач в екстремни условия

10145

Отборите на Пирин (Гоце Делчев) и Пирин (Благоевград) играха под силен и постоянен дъжд, контрола по между си вчера. Двубо­ят бе прекратен 10 ми­нути преди изтичане на редовното време заради непоносимите условия. Притъмня, а дренажът на терена почти не мо­жеше да поеме насъб­ралата се вода. Незави­симо от всичко обаче двата тима успяха да се адаптират към тежкия терен и в 7-ата минута Златинов пусна хубаво топката към Драги Коцев, който от 15 метра я прати над вратата. В 30- ата минута пък, Моллов стреля силно, а Бахтарлиев избра сигурността и боксира опасния му шут. Отново Моллов, 5 минути по-късно, бе близо до гола за гоцеделчевци, но в послед­ния момент топката бе избита от Андрей Стоев. В 41-вата мину­та Златинов центрира добре от ъглов удар, а Чорбаджийски бе най- съобразителен и отбе­ляза.

След подновяването на играта атмосферни­те условия станаха още по-тежки, което обаче не попречи на Моллов в 47-ата минута да излезе сам срещу Ганев, който прояви самообладание и изби топката. Пред отсрещната врата пък Креболиев от непосред­ствена близост не можа да оползотвори хубаво центриране на Мартин Тошев.

В крайна сметка в 80- ата минута, след пре­ценка на главния арбитър Георги Иванов и старши треньорите на двата отбора Йордан Боздански и Йордан Самоковлийски, мачът бе прекратен.

Следващата контрола на Пирин (ГД) е срещу младежкия тим на Лудогорец, който е на лагер в Сандански и ще се играе във вторник. Там пък на лагер заминава отборът на благоевградчани, който ще се установи в един от тамошните хо­тели в понеделник.

„Доволен съм от това, че момчетата съумя­ха да се натоварят и да играят в една изключи­телно екстремна среда. Непрестанният дъжд и наводненият терен ока­заха своето влияние” – коментира треньорът на „Пирин”(Гоце Делчев) Йордан Боздански.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене