ВИДЕО: Международния ден на влажните зони, отбелязаха в Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев

бгвц


Инициативата е на Българско дружество за защита на птиците, клон Гоце Делчев. Опазването на влажните зони е бъдещето на България, което ще зависи от младите хора, споделиха гоцеделчевските представители на БДЗП

България е с най-голямо разнообразие от птичи видове в Европа след Испания, разбраха учениците от Първо основно училище в Гоце Делчев. Какви грижи се полагат от БДЗП и какви са навиците на дивите пернати в Пиринско, разбраха още децата. „ Такъв вид уроци са изключително интересни, особено по география. По-забавно е и по този начин се научават много повече неща, споделиха учениците.

Инициативата на БДЗП в Гоце Делчев постигна целта си с образователния характер на презентацията. В Международния ден на влажните зони, децата  разбраха за видовото разнообразие от птици, обитаващи влажните зони в Пиринско – теченията на реките Струма и Места.
Международният ден на влажните зони е обявен през февруари 1976г. в иранския град Рамсар, със сключване на международна конвенция за опазване на влажните зони. Конвенцията е с международно значение и по-специално като местообитание на водолюбиви птици. България е осмата държава, ратифицирала Рамсарската конвенция от 1976г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене