Храмов празник в Разлог

Днес църквата „Свето Благовещение“ в Разлог отбелязва своя празник. По този повод в храма бе отслужена тържествена света литургия и молебен за благоденствие и здраве от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и свещеници от Разложка духовна околия. Изнесен бе и водосвет за здраве на всички миряни.

В словото си обръщение към миряните, Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим обърна специално внимание на съпричастността и значимостта на подкрепата за хората в нужда, за предоставянето на подслон, добра дума, храна и помощ за тези, които имат необходимост да получат подадена ръка в труден за тях момент.

На входа на църквата „Св. Благовещение“ в Разлог бяха раздадени и хранителни пакети за нуждаещи се, а с част от средствата събрани в днешния ден ще бъдат подкрепени семейства изпаднали в затруднение.

Този храм е единствен в епархията, посветен на благовещението на Света Дева Мария.

Църквата „Свето Благовещение“ е построена по образец на Варненската митрополия през 1936 г., а три години по-късно е изографисана и официално открита. През 2012 година бе направен цялостен ремонт с финансови средства от общинския бюджет.

.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене