Танцов клуб „Пирински наниз“ в Разлог с първи рожден ден


купон 4

Танцов клуб „Пирински наниз“ в Разлог с ръководител Мария Калоянова отпразнува с пищно и атрактивно парти първия си рожден ден. Точно преди една година повече от 60 дами с различни професии – банкерки, учителки, шивачки, офис мениджъри, управители на фирми и собствен бизнес, счетоводители и репортер, събрани от любовта към музиката, основаха самодейния клуб. Ръководителят на танцовата формация Мария Калоянова е човекът, който с много търпение преподава различни видове хора от почти всички етнографски области в България и само за една година дамите показват вещина и умения и разбира се обичат повече и повече българските народни хора.

Създателката на „Пирински наниз“ Мария Калоянова е убедена, че всеки носи в себе си ритъма и майсторството на народните танци. „Посетителите не са професионални танцьори, но, обединени от любовта към фолклора, бързо навлизат в темпото на хората, дори и най-сложните“, споделя тя.

За изминалата една година танцов клуб „Пирински наниз“ участва активно в различни мероприятия и конкурси и смело печели награди.

– Награда от фестивала на розата в Казанлък, проведен през месец май миналата година.
– Награда за масово участие във фолклорния фестивал в Разлог „На армане с тъпане“- месец юни 2014 година.

– Награда за автентично хоро на първи български фолклорен фестивал, организиран от Девин фест клуб в град Девин – август 2014 година.

– Бронзов медал в надиграването в с. Елешница – 31.08.2014 година.

– Участие в празненството „Златни и сребърни сватби в Разлог“, организирано от община Разлог през месец ноември 2014 година и много участия в сватби и веселби.
Тържеството по случай първия рожден ден се превърна в невероятен празник и купон с много настроение. Дамите от танцов клуб „Пирински наниз“ показаха, че могат да научат бързо нови хора, но и добре да се забавляват. Раздадени бяха „поощрителни“ грамоти и отличени някои от най-изявените и атрактивни  танцьорки. Обичани хора и танци изпълваха с ритъма на народната музика дансинга.купон 3

Специални гости бяха танцьорите от две други танцови самодейни формации от Разлог – Танцова  формация  „Перун“,  с ръководител Мария Калоянова, Танцов клуб  „Мехомия“, с ръководител Георги Гаров.

Специална грамота беше връчена на ръководителката Мария Калоянова, която е човекът, който с любовта си към българския фолклор и с таланта си да преподава български народни танци е човекът, който е привлякъл към  танците в Разлог десетки самодейци, сред които и много деца.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене