13-годишен удивителен талант с първи самостоятелен концерт и изложба

hug2Преподавателите на Деян Григоров го наричат „чудовищен талант“. Момчето свири на пиано с удивителна лекота пиеси за гениални музиканти, рисува и е много добър математик.

13 годишният Деян Григоров направи своя първи самостоятелен концерт и изложба. Момчето свири на пиано, рисува и е много добър математик. Пред публика той изпълни невероятно въздействащо изключително сложни пиеси от Бах, Бетовен, Шопен, Рахманинов и Прокофиев. Публиката занемя още с първите акорди от Тригласната инвенция в до мажор от Бах. След това момчето пренесе слушателите в друг свят с невероятно ефирното изпълнение на нежната Лунна соната на Бетовен. Бликащата емоция на „Фантази импромптю“ на Шопен буквално заля публиката. Произведението е истинско предизвикателство за най-големите световни пианисти. Младият музикант показа професионализъм и в изпълненията на „Полишинел“ от Рахманинов и „Монтеки и Капулети“ от Прокофиев.hug

Уникална атмосфера създадоха оригиналните картини, аранжирани в галерията, нарисувани с много фантазия от Деян. Чудни същества и пейзажи, родени от въображението на момчето пренесоха публиката в един малко нереален, но много по-красив свят.

Първа поздрави Деян Елена Темелкова – директор на Галерия Перник, която му пожела това да бъде първият, но не и последен концерт и изложба на талантливото момче. Неговата преподавателка по рисуване Снежана Велинова му пожела да продължи да овладява тънкостите на изкуството и да изпитва истинска радост от творчеството.

Деян, за когото това бе първи самостоятелен концерт и изложба, вълнението бе особено голямо. Момчето вече се е изявявало на престижни сцени и конкурси и е печелило награди за рисунки и музикални изпълнения, но не смята това за най-важно. Основното за него е удоволствието от допира с изкуството.

hug1    Деян Григоров е роден през 2001 г. в София. От 6 годишна възраст посещава класа по изобразително изкуство на Снежана Велинова в Двореца на културата в гр. Перник. На 8 г. става ученик на клавирния педагог доц. д-р Александър Василенко. В момента е ученик по пиано на доц. д-р Илия Чернаев. Заниманията си по рисуване продължава в ателието за деца и младежи към галерия „Перник“ под ръководството отново на Снежана Велинова. Наскоро Деян бе поканен да вземе участие в майсторски клас в НБУ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене