Като от научна фантастика! Дядо към извънземни: А сте ми влезли в къщата, а съм ви гръмнал!

62482-632x358

90-годишният Рангел Попчев от Момино село, Пловдивско, твърди, че често бил посещаван от извънземни. „Извънземните са сред нас“, заяви той. Чуждопланетните гости не били ниски, нито с антени по главите, а с човешки бой, прави и стройни. Всички са облечени в еднакви дрехи и се строяват в една редица като войници.

„Много пъти съм ги срещал, но няма как да го докажа. Каня съседите да дойдат някоя вечер, за да ги видят, а те обещават и не идват. Викал съм Рангел, Къньо и Таньо, но и те не стъпват. Казвал съм и на предишния квартален полицай в селото Тихомир. Той обещаваше, че ще дойде, но така и не го стори, обясни пенсионерът, който живее сам“, разказва дядото пред „Марица“.

Една сутрин извънземните пристигнали на разсъмване, около 6 сутринта, от покрива на къщата на съседа му Кольо Натов – Ляпчев. „Слязоха оттам и бързо-бързо наскачаха по дуварите и керемидите на плевнята. Изброих ги 16 парчета. Между тях имаше и деца. Излязох от стаята и им викам: „Кажете бе, момчета, какво искате, защо сте дошли?“. А те мълчат и само кимат с глава. Аз се уплаших, имам един стар пистолет, взех го и седнах на стола, защото ме болят краката. Викам им: „А минете от градината навътре в къщата, а съм ви гръмнал!“. Те се наредиха в една редица, завъртяха се около кладенеца и изчезнаха.

На следваща нощ пък пристигнали около 4 часа, пак преди разсъмване, обяснява дядото. „Всички били облечени със зеленикави дрехи. Нищо не говорят, нито ми правят лошо, нито са ми взели нещо. Постоят, постоят и си тръгнат. Радвам се, че не ми правят бели. Някой път оставят и стъпки, но са много леки, защото бързо подскачат на плевнята“, твърди Попчев.

За неканените си гости бай Рангел е разказал и в кметството, а тези дни се кани да ходи и при новия квартален полицай, та все се надява някой от тях да му повярва. Местните обаче се шегуват, че старите уранови мини край селото са размътили мозъка на дядото, та му се привиждат пришълци.

Рангел Попчев живее сам, но често идват да го наобикалят близки и роднини. Цял живот е бил механизатор, механик в стопанския двор, комбайнер и дори председател на профсъюза в Момино село. Попчев се пенсионирал с 550 лв., но когато дошъл Костов на власт, му намалили пенсията на 320 лв. Като за сам човек – стигали му.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене