Николай Петев от Сатовча с грамота и статуетка на церемонията „Пожарникар на годината“

main_b

Николай Петев от Сатовча /на първия ред с униформата последният вдясно с мустаците/ е сред наградените огнеборци, снимка: МВР

Грамота и статуетка от вътрешния министър Веселин Вучков получи младши инспектор Николай Петев от Сатовча.

Той бе сред отличените на вчерашната 20-та юбилейна церемония „Пожарникар на годината 2014“, на която присъстваха още вицепремиерът Меглена Кунева, заместник-министърът на МВР Красимир Ципов, главният секретар Светлозар Лазаров и заместникът му Георги Костов, началникът на отбраната и други официални гости.

Връчената награда и признание на старши пожарникар Николай Петев е заради проявен професионализъм и храброст  по време на битови и горски пожари в Сатовчанско, както и за подпомагане обучението на сформираното и отлично работещо доброволно формирование от огнеборци в родопската община, както и за осигуряване на нужното им оборудване.

Само преди дни на доброволците огнеборци от община Сатовча им бе връчена на официална церемония специална екипировка, от каквато те отдавна имаха нужда.

Заслужилият почестите старши пожарникар Николай Петев отговаря за Специализиран участък №1, който обхваща населените места на територията на общината – Сатовча, Крибул, Долен, Плетена, Осина, Кочан, Ваклиново, Жижево, Фъргово, Вълкосел, Боголин, Слащен, Туховища и Годешево.

Тази година за професионалния празник Николай Петев бе сред наградените огнеборци отличници от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Гоце Делчев, които получиха награди за проявен професионализъм от министъра и заместник-министъра на МВР.

Вторият награден пожарникар от Пиринско е Васил Асенов Бойчев – инспектор в група ОЦ при РД ПБЗН – Благоевград. Той е отличен за проявена инициативност и вземане на бързи, адекватни и законосъобразни тактически решения при отработване ан произшествия – погасяване на пожари и ликвидиране на аварии.

Според шефовете му Бойчев е ангажиран активно в дейността на структурното звено, в което работи, и създава отлични условия за работа в екип, като се ползва с доверие и уважение сред колегите си.

По време на церемонията в столицата министър Вучков представи пред служителите си програмата за мащабно обновяване на техниката в ГД ПБЗН, която вече се изпълнява.

Над 330 милиона лева европейски средства са отпуснати от 2012 г. до момента за пълното обновяване на пожарната служба. Амбицията е до края на годината над 140 пожарни служби да бъдат с изцяло нови пожарни автомобили и на 100 % всички пожарникари и спасители да са осигурени с лични предпазни средства.

Министър Вучков пожела на пожарникарите здраве и с много воля, упоритост и готовност да изпълняват дълга си.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене