Кметът на Банско присъства на срещата с министър Павлова в Благоевград

108923-Bl-Bansko-kmet-zamestnik-srechta-_7114_1_aaa

По покана на областния управител на област Благоевград Бисер Михайлов, кметът на Община Банско Георги Икономов и заместник кметът Александър Мацурев, взеха участие в среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Поводът бе представяне на стартиралата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните сгради, по която сдружения на етажните собственици могат да кандидатстват за 100 % безвъзмездно финансиране на дейности за обновяване на жилищните сгради. Министър Павлова даде изчерпателна информация за условията за кандидатстване и пакета от енергоспестяващи мерки, които се покриват от програмата, като стана ясно, че държавата е предвидила 1 милиард лева за саниране на жилищни сгради.

През изминалата седмица кметът Икономов направи разяснителна среща с представители на етажната собственост на жилищна сграда в Банско. Собствениците на апартаменти бяха информирани за възможностите за безвъзмездно обновяване на условията и общите части, като бе заявена готовността на администрацията за подпомагане на процеса по кандидатстване и реализиране на мерките по програмата.

На брифинга пред журналистите, след края на планираната среща,  министър Павлова изказа своята подкрепа за развитието на зимния туризъм чрез изграждане на допълнителни съоръжения в планинските територии, в съответствие с екологичните регулации, включително скоростно изграждане на Втора кабинкова линия в Банско за разрешаване на проблема с километричните опашки.  

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене