Опит за въоръжен грабеж в Благоевград

полицай

Опит за въоръжен грабеж бе извършен около 18.30 часа вчера вечерта в Благоевград, предаде БГНЕС.

Въоръжен мъж, бивш спецполицай от Благоевград, е опитал да ограби малко преди затварянето му пункт за заплащане сметки за вода, намиращ се на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград. Опитът за грабеж е неуспешен, уведомен е специализирания отряд към ОД МВР-Благоевград. Тежковъоръжени спецполицаи с качулки пристигнали на местопрестъплението с два микробуса-бял и черен с пловдивска регистрация. Въоръженият мъж, който според неофициална информация е Борис Николов – Боре Силата е неутрализиран и повален на земята.

Районът на оживения булевард бил отцепен от пристигнали на място полицаи. Близо 90 минути на място били извършвани процесуално-следствени действия, които приключили в 20.00 часа. Спецполицаите се оттеглили с двата микробуса към 19.30 часа, а полицаите вкарали един задържан в патрулката в 19.55 часа. Пак по неофициална информация освен Боре Силата, в опита за грабеж е участвал още един мъж.

Боре Силата бе спецполицай в сектор „БОП“, но преди 10-ина години бе уволнен, прекара няколко години в САЩ, след което се върна в Благоевград и започна бизнес. Преди 3 години дискотеката му над Благоевград бе опожарена, което съсипа окончателно бизнеса му, след което затъна в дългове.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене