Кметът на община Гоце Делчев заяви подкрепата си за развитието на ски туризма в Банско и Добринище

владимир москов

Ръководството на община Гоце Делчев заявява своята подкрепа по отношение развитието на туризма в региона и областта, чрез отваряне на втори кабинков лифт в Банско и модернизиране на ски курорта Добринище. Становище с изразената подкрепа, днес бе изпратено от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов до кмета на община Банско Георги Икономов.

«Становището на община Гоце Делчев е категорично « за » намиране на решение в тази ситуация. За всички е ясно, че отварянето на този лифт ще подпомогне развитието на само на Банско, но и на целия регион, а така също и на областта като цяло.

В сегашните трудни времена на икономическа криза, местната власт трябва да използва всяка възможност за осигуряване на работни места за населението и привличане на приходи в общинския бюджет. Разбира се, всичко това трябва да става съобразно действащото законодателство в страната и в съответствие с нуждите и даденостите на всеки един регион.

Аз, като кмет на община Гоце Делчев съм убеден, че е изключително важно подобни инициативи, като тази за отварянето на втория кабинков лифт в Банско, да бъдат подкрепяни и реализирани. Нашият Пирински край вече е утвърден като туристическа дестинация и той трябва да продължи да се развива активно в тази посока. А това не би било възможно без разширяването на ски зоната и отварянето на този лифт

Искрено се надявам, че всички заинтересовани лица ще намерят правилното решение относно ски курортите Банско и Добринище, за да се създадат още по-добри условия за развитие на туризма и икономиката като цяло в нашия регион», се казва в становището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене