Поетичен рецитал под надслов „Карнавал в гората” в Регионална библиотека „Димитър Талев“

108898-poetichen-recital-01

Поетичен рецитал под надслов „Карнавал в гората” се проведе вчера в Детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. Поводът бе 95-годишнината от рождението на Леда Гео Милева.

Участиe в тържеството взеха ученици от втори клас на ІІІ ОУ „Димитър Талев” – Благоевград с ръководители г-жа Цветанова и г-жа Стоицова.

Учениците разказаха за живата и творчеството на Леда Милева и изпяха емблематичната песен по нейното стихотворение „Зайченцето бяло”.

Децата рецитираха и стихове, посветени на книгите, на майката и на учителката. Тържеството продължи със задаване на гатанки, написани от Леда Милева.

Поетичният рецитал в Регионалната библиотека бе съпроводен от изпълнения на китара. На финала на празничното честване всички деца получиха портрети на Леда Милева за спомен от събитието.

Леда Гео Милева (5 февруари 1920 — 5 февруари 2013) е българска писателка, преводач, детска учителка, деятел на културата, общественик и дипломат. Тя е автор на стихове и пиеси за деца и на преводи от английски, руски и френски език.

108899-poetichen-recital-03

108901-poetichen-recital-06

108902-poetichen-recital-05

www.e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене