НОВ ТРИУМФ НА ШКОЛАТА В БАНСКО Шампионски дубъл на Й. Тодоров и А. Мавриков в гигантския слалом, Г. Ергин се поправи със сребро

5

Шампионски дубъл направиха младите надежди на СК „Юлен“ Йоан Тодоров и Асен Мавриков в гигантския слалом 24 ч. след триумфа си в слалома. 29-годишната съотборничка на двамата тийнейджъри Мария Киркова отново показа, че поне засега не смята да сдава лидерската си позиция при жените, като прибра златото и на двете дистанции в стартовете за ФИС на писта „Попангелов“ в Боровец. Там за втори път се качи най-високо на почетната стълбичка Й. Тодоров, който финишира в двата манша с общо време 2.21,39 мин., изпреварвайки считания за най-добър млад алпиец у нас Алберт Попов с 0.22 сек. Трети на 0.72 сек. остана Никола Чангаров.

2

В надпреварата при дамите М. Киркова откъсна подгласничките си Вера Асенова и Дияна Симеонова, съответно с 3.75 и 9.30 сек. По трасето се пуснаха 26 жени и 56 мъже от 8 държави.

1

Без име

По същото време в Пампорово А. Мавриков спечели втората си титла от държавното първенство на 16-годишните с общо време 2.05,83 мин. След него се наредиха представителите на „Мотен“ Кристиян Ляпев /на 0.71 сек./ и Деян Иванов /на 3.59 сек./. Подреждането си от предния ден повториха при девойките Ивелина Крумова /“Боровец“/, Мира Гелова /“Витоша“/ и Антоанета Караиванова /“Пампорово“/. При момчетата до 14 г. Георги Ергин подобри с едно място класирането си от слалома и се окичи със сребърния медал, с изоставане 0.30 сек. от победителя Калин Златков /“Мотен“/.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене