Баба Мария от петричкото с. Беласица: Страхувам се за живота си, роми ме заплашиха да ме обесят на ореха, ако ги наклеветя, че режат клони от черешовите масиви

_thumb

Баба Мария В. от петричкото село Беласица е заплашена от роми, че ще бъде обесена на орех в покрайнините на селото, ако, че се оплаче от тях в общината. Баба Мара, както я познават повечето петричани поясни и конкретния повод за отправените и заплахи. Събирачката на четирилистни детелини видяла бродещите роми да режат клони от черешовите масиви, които са близо до селото. Направила им забележка, че това са масиви които имат собственици, и че ще подаде официално оплакване до община –Петрич.

Видимо ядосани ромите, които са също от село Беласица, се заканили да я обесят на близкия орех. ”Страх ме е! След няколко дни единият ме нарита здраво. Още имам синки по крака. ”, сподели възрастната жена, която е на 80 години. Днес баба Мария, която колекционира четирилистни детелини и ги подарява на всички политици гостуващи в Петрич каза, че ромите в родното и село са около 42 души. Всички били агресивни. Тя предлага да бъдат изселени от селото, за да спрат кражбите. Стигна и по-далеч в предложението си. ”Да ги интернират в пустиня, за да видят какво е. Там няма какво да крадат.”, е крайното и решение, преосмислено след заплахата за обесването й.

Венци Методиев/www.struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене