Асоциация на дребния и средния бизнес ще бъде учредена този петък в Гоце Делчев. /ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЧАКВАЙТЕ ТОЗИ ПЕТЪК САМО ВЪВ ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА/

б

Инициативата, е на общинските съветници Димитър Бояджиев и Петър Янев, които също имат свой малък бизнес. Целта на учредителите е, чрез асоциацията да подобри комуникацията между местната власт и държавните служби, с които бизнеса има взаимовръзка, така че малките и средни фирми да бъдат подпомогнати. На срещата ще присъстват и представители на общинската служба за Местни данъци и такси и Бюро по труда, към които ще могат да бъдат задавани въпроси и да се получи информация за възможни данъчни преференции или предстоящи държавни програми за заетост.
В Гоце Делчев от доста години има Сдружение на предприемачите, но то според Бояджиев и Янев, защитава интересите на едрия бизнес в общината. Тяхната идея е да обединят дребните и средни фирми – собственици на търговски обекти, семейни хотели, производители, монтьори, застрахователи, адвокати и всички други от сектора на услугите, защото точно те са гръбнака на икономиката.
Тази асоциация ще позволи да бъдат дискутирани всички проблеми и гласа на дребния и среден бизнес да бъде чут, а двамата общински съветници, като участници в местното самоуправление, се ангажират да се постараят да им помагат с каквото могат.
„Защото да развиваш бизнес, да осигуряваш работни места и да плащаш данъци в тази тежка икономическа среда в държавата е подвиг, който заслужава не само уважение, но и подкрепа” – коментираха те.
Учредителите
очакват всички, които имат желание да участват, да се включат в първата, учредителна среща на асоциацията, която ще се състои от 18 часа в ресторант Фламинго.

hronika-bg.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене