Трети избор за председател на комисията по образование в ОбС-Гоце Делчев

общински съветници

Този четвъртък общинските съветници в Гоце Делчев за трети път ще избират председател на комисията по образование.

Точката за избора отново е първа, а процедурата се проточи, след като преди няколко месеца заместник-председателят на Общинския съвет Шакир Аян подаде оставка и на негово място бе избран шефът на въпросната комисия Джалил Бошнак.

На последната си сесия за 2014 г. съветниците не избраха председател на комисията по образование, а на предното заседание за овакантената от Бошнак позиция бе предложен и утвърден Аян.

”Тъй като отсъствах от предишното заседание и не участвах в предложенията и избора ми в една от комисиите, за които нямам готовност да участвам и не желая да оглавя, моля да бъде отложена точката за избор на председател на комисията по образование за следващата сесия“, настоя на предновогодишната сесия Шакир Аян, който изненадващо за мнозина се върна в Общинския съвет, за да продължи мандата си като редови съветник.

На предстоящото заседание ще бъде гласувана програма за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост в община Гоце Делчев през 2015 г. Предвижда се и да бъде одобрено техническо задание и изготвяне на ПУП – Парцеларен план за външен електропровод, водопровод и канал и даване на предварително съгласие за учредяване право на прокарване и достъп през поземлени имоти в местността „Заемджиков чифлик/Мочура“ в землището на Гоце Делчев.

Ще се гласува и изготвяне на ПУП – Парцеларен план за трасе на напорен тръбопровод за МВЕЦ „Янкулица“ в землището на с. Корница.

Съветниците ще гласуват и план за работа на Общинския съвет за 2015 г.

В дневния ред са включени още отчет на кмета Владимир Москов за изпълнение актовете на Общинския съвет за периода от 26 юни до 22 декември 2014 г, отчет за работата на местния парламент за същия период.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене