Вучков: Брендо не е обявяван за издирване

60901-632x358

Единствената информация, която получих от директора на СДВР от сутринта е, че той не е обявяван за издирване.

Това каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. „Не е имало такова искане. Не бих искал по никакъв начин да коментирам решение на съд. Делото е в съдебна фаза от трета инстанция, определена мярка „подписка“. Подписката означава, че е поел задължение да не променя адреса и да не напуска населеното място без да уведоми съответния орган. Това не е наказание „пробация“, обясни Вучков.Директорът на СДВР Младен Маринов допълни, че мярката „подписка“ го задължава при промяна на посочения адрес, разследващия орган да бъде уведомен.

„Нещата са в съдебна фаза. НПК казва, че тази мярка за неотклонение изисква да се подпише в документ, където той се задължава при промяна на адреса да уведоми незабавно разследващия орган. До момента, в който той е бил с мярка „домашен арест“ ние сме го контролирали съгласно процедурата. На 11 юли 14 мярката е променена, съответно в деня е бил последния подпис, който той е положил при проверка от колегата, който е контролирал по местоживеене домашния адрес. До този мен ежедневно е контролирано лицето и то се е подписвало ежедневно до момента на промяна на марката за неотклонение“, обясни Младенов.

Относно строителния предприемач и съпругата му, които бяха разстреляни пред дома им той посочи, се работи усилено и денонощно. Не бих коментирал действия, докато не сме готови. Това е под надзора на Прокуратурата. Гарантирам, че се работи на 100% в екип“, каза още Младен Маринов. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене