Професионален футболист триумфира в първия турнир по билярд в Петрич за годината

Без име

Петричкият клуб „Bo&Bo“ проведе първия си ранкинг турнир по билярд на 10-а топка за новата 2015 г. Участие взеха 17 състезатели, липсваше щека номер 1 на южния град Сашко Димитров, зает с изпити в СУ. Първото място спечели футболистът на „Етър“ Милчо Макенджиев, побеждавайки с резултат 6:3 на финала изненадата на турнира – 13-годишния Георги Чаушев. Трети стана Йордан Дивлев, който в мача за трето място победи Венцислав Димитров.

В най-оспорваната среща в проявата се превърна схватката на полуфиналното стъпало между Г. Чаушев и ветерана Й. Дивлев, завършила 5:4 за тийнейджъра. Това е най-големият успех до момента и първи спечелен медал за Г. Чаушев. В края на седмицата Петрич и „Bo&Bo“ са домакини на първия по рода си в България „Мастърс“ по билярд, който събира най-добрите 16 състезатели у нас за 2014 г. съобразно ранглистата на родната федерация. В надпреварата ще вземат участие още 8 играчи, четирима от които ще бъдат избрани от ББФ, а последното каре ще посочи „Bo&Bo“.

„Много сме доволни, че точно ние получихме доверието да домакинстваме на турнир от подобен ранг. Още по-хубавото е, че оттук нататък проявата ще се провежда ежегодно, и то само в  Петрич“, разкри председателят на клубния УС Георги Божков.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене