Преглед на местния печат

печат

„Струма“

Военен камион от Втората световна война, превърнат в руска баня, най-новата примамка за туристите в Банско

Военен камион „Прага“ от Втората световна война, превърнат в руска баня, е най-новата атракция в зимния курорт Банско. Собственикът Евгений Деянов почерпил идеята от интернет, където се натъкнал на 5-6 такива бани в Сибир.

 

21-г. футболист гръмна 80-кг вълк, страшилище за фермерите в с. Струма

80-килограмов вълк гръмна на последния ловен излет 21-годишният футболист на ФК „Струма“, юноша на ФК „Вихрен“ Сандански, Петър Стоянов. Това е първият хищник, който пада на мушката на младия ловец.

 

Баща откри сина си в кома, обгазен от запушен комин, снахата издъхнала в съня си

31-г. жена издъхна в съня си, а 39-годишният Кирил Павловски от Брежани е в кома, на апаратна вентилация в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, след като се обгазили в дома си. Открили ги в събота, коминът бил запушен и димът от печка на твърдо гориво изпълнил стаята в миньорския блок.

 

Екскметът Пл. Соколов и бившият гард на Галеви – Стъклето, на съд за юмручен сблъсък

Прокурор Анита Стоева повдигна обвинения срещу Владимир Ангелов – Стъклето и бившия кмет на Дупница д-р Пламен Соколов за нанесени един на друг леки телесни повреди.

 

 

„Вяра“

Кметът Станчев опрости над 20 бона неправомерно платени заплати за екскмета Ганчев и В. Велинов, нас ни скубят с незаконни такси, магистрат от КОС прибра 70 000 лв. за обществена поръчка чрез щерка си

Кметът на Бобов дол Кирил Станчев опрости над 20 000 лв. на предшественика си – екскмета Димитър Ганчев, и бившия вр.и.д. зам.-председател на местния парламент Васил Велинов. Двамата са получили общата сума от над 20 000 лв. от бившия кмет Грети Алексова за трудови възнаграждения като председател и зам.- председател на Общинския съвет, въпреки че официално не са заемали тази длъжност.

 

Шофьорът Йордан Стоянчов гръмна 2 вълка в Мламолово за първи път от 15 г., ловците не намериха тялото на третия

Два вълка отстреля ловец от ловната дружинка на бобовдолските села Мламолово, Мало село и Големо село. Точният стрелец е Йордан Стоянчов – шофьор от Мламолово, който е бил на излета с Любомир Котев – пенсионер от Спасителната служба към мините в Бобов дол. Ловджиите са имали индивидуални разрешителни за лов на хищници. Двата звяра са паднали в местността Кръшлата, близо до първите къщи на Мламолово.

 

„Пени маркет” в Дупница даде терен на измамник, с лъжата за болно бебе и календарче на „Прокредит Банк” си купи джипка

Млад мъж събира редовно пари на входа на най-оживения магазин в Дупница „Пени маркет”. Дупничани вече са го позлатили. „Няма никакво бебе, раздава календарчета с образа уж на детето. Представя се, че е от Ловеч”, алармираха дупничани.

 

Бой за 3 бона отнесе Николай Дичев от Сапарева баня

3000 лв. е била глобата, която е трябвало да осребрят наемателите на скандалната дискотека „Бар де Лукс”, по-известна като „Континентал”. Вместо обаче на проверка в заведението да влезе инспекторът Радослава Дичева от РЗИ-Дупница, в дискотеката, за да се забавлява, влиза синът й Николай.

 

Трагедия потресе Брежани на Антоновден: Газове от печката умъртвиха 31-год. жена, годеникът й Кирил Йорданов в кома 

Нелеп инцидент отне живота на 31-годишна жена, а съпругът й Кирил Йорданов, на  35 години, е в кома. Трупът на жената е намерен онзи ден около обяд, а до нея дишащ, но в много тежко състояние е намерен Кирил. Мъжът е транспортиран в много тежко състояние в реанимация на МБАЛ-Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене