Преглед на националния печат

печат

„Труд“

Бъчварова става укротител на коалицията

Съвет за развитие в МС ще се занимава с коалиционната политика и в него ще се разискват спорните въпроси.

След серията разстрели: Премиерът накрак в МВР, гонят убийците

Министър-председателят Бойко Борисов отиде лично в МВР в 10 часа днес, за да участва в оперативно съвещание на полицейски шефове и висши обвинители относно извършените в продължение на 10-ина дни няколко показни убийства.

„24 часа“

Токът от биомаса и заводи без преференциална цена

Токът от биомаса и на заводските тецове да не се изкупува на преференциални цени, да не влиза в микса на НЕК и да не го плащат домакинствата и малкият бизнес. Това са част от текстовете, които ще бъдат внесени между двете четения на Закона за енергетиката, съобщи за в. „24 часа“ председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев.

„Сега“

Бизнесът търси най-много технолози и психолози

В следващите 5 години ще се повишат нуждите на икономиката от специалисти по биотехнологии, хранителни и химични технологии, от психолози. ИТ технологиите и програмирането ще запазят лидерските си позиции и специалистите по компютърна и комуникационна техника ще бъдат все по-търсени. Това са очакванията на работодателите, анкетирани в рамките на новия рейтинг на висшите училища. В него за втора година се включва прогноза на бизнеса каква нужда от специалисти се очаква в следващите няколко години.

Властите се сляха в Съвет за развитие

Управляващата коалиция събра изпълнителната и законодателната власт в нов орган – Съвет за развитие. Това ще е органът, в който ще бъдат обсъждани всички спорни въпроси между ГЕРБ, Реформаторския блок и техните партньори от Патриотичния фронт и АБВ.

„Капитал Daily“

Влизането в еврозоната се отлага поне до 2020 г.

България може да мисли за влизане в еврозоната най-рано през 2020 г. Това става ясно от изказване на финансовия министър Владислав Горанов пред журналисти във Вилнюс, където той присъства на официалната церемония по случай приемането на Литва за пълноправен член на еврозоната.

Инструктажи за безопасност на работното място

Едно от основните изисквания при трудовите правоотношения е това за осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд от страна на работодателя. В тази връзка и законодателят е въвел задължение за работодателите да осигуряват периодично обучение и различни по вид и обем инструктажи (начален, на работното място, периодичен, ежедневен, извънреден) на служителите с оглед запознаването им с начина на работа, с основните правила при работа в съответното помещение, със специфичните опасности и рискове и др.

„Монитор“

Лихвари изнудват жертви по обяви за търгове

Лихвари, представящи се за небанкови кредитни институции, преглеждат обявите за пуснато на търг имущество на длъжници и предлагат на собствениците му да си го върнат с помощта на заем. Уловката е, че фирмите за кредити всъщност обещават заемите срещу много висока лихва, която повторно набутва длъжника.

Приличаме си най-много с румънци, гърци и унгарци 

Генетичните изследвания показват, че сегашното население на България е част от Дунавското семейство, като най-близки сме до румънци, гърци и унгарци. Тази информация съобщи вчера пред bTV началникът на Националната генетична лаборатория проф. Иво Кременски. Той уточни, че нашите предци са били по техните земи преди 6000 години, а преди 2000 са стигнали до Англия.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене