Баща на три деца започва гладна стачка заради тютюна

20150116.lstoewozau

Крайните действия на мъжа са заради започналата изкупна кампания в Родопите

„Няма да позволя да се гаврят с нас. Започвам гладна стачка!“. Това обяви 50-годишният Венко Джамбазов от доспатското село Любча. Крайните действия на родопчанина са заради започналата изкупна кампания на тютюна в Родопите.

„През пет дни идват представители на една-единствена фирма от Кърджали. Купуват тютюна по 3,50-4 лева за килограм. Това е подигравка. Чаках пет часа, за да продам продукцията си, но те си тръгнаха след като обявиха, че колата е вече пълна. На 20 бали, поне три обявяват за „пясък“. Подиграват се с нас. Няма да дам продукцията си на такава цена. Миналата година купуваха за 5,40 лева за кило, тази година е още по-зле. Държат се надменно и като господари с нас. Нямам нерви, болен съм, аз и съпругата ми, не издържаме. Искаме среща с народния представител д-р Даниела Дариткова. Искаме да дойде на място и да види какво се случва, няма кой да ни помогне, дори кметът се е видял в чудо“, разказва пред 24rodopi.com Джамбазов.

Родопчанинът е баща на три деца, едното от които е още в детска градина. Преди две години къщата му изгаря при пожар и с много усилия той успява да я възстанови. Мъжът твърди, че всички тютюнопроизводители са в безизходица. В селото има около 30 тона продукция, която чака да бъде изкупена./БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене