Цветан Цветанов: Всяко управление на БСП завършва с финансова катастрофа

цветан цветанов

Направихме много компромиси, но поехме управлението на държавата, припомни депутатът от ГЕРБ

С декларация, прочетена от парламентарната трибуна от Цветан Цветанов, ГЕРБ изрази солидарността с френския народ и близките на жертвите на терористичната атака в Париж. Заместник-председателят на партията изложи и приоритетите пред управлението през новата 2015 година.

Според него, основна цел на управлявалата допреди няколко месеца тройна коалиция между БСП, ДПС и „Атака” е било да унищожи ГЕРБ.

„Българските избиратели се оказаха мъдри и показаха червен картон на тази безпринципна коалиция. ГЕРБ беше изправен пред тежък избор за своето бъдеще и спасяването на България. Бойко Борисов показа политическа отговорност, която ще бъде пример за бъдещите поколения. Той направи редица компромиси и пое отговорност за управлението на държавата”, каза още Цветанов.

Той призова в началото на новата 2015 година да си вземем пример от грешките на 2014 година и да не ги допускаме.

„Избирателите не могат да бъдат лъгани и ние го показваме. Всяко едно управление на БСП завършва с тежка финансова криза, която трябва да бъде оправяна от десни правителства. Претенциите на БСП да задават някакъв тон в политическия живот са все по-малки. За ГЕРБ няма други успехи, освен успехите на България”, допълни депутатът.

Според него, реформите са сред основните приоритети на партията за новата парламентарна сесия. Сред сферите, в които ще се работи, Цветанов посочи съдебната система, МВР, Сметната палата. Към тях се добавят и социалната система образованието и здравеопазването.

„Реформата на Изборния кодекс също ще е сред основните ни приоритети. Задължителното гласуване става все по-актуално. Трябва да спрем и порочната практика за купуване на гласове. Призовавам всички парламентарни групи да загърбят тяснопартийните си приоритети и да работим за стабилността на България. Пожелавам на всички разум, търпение и толерантност”, завърши Цветанов. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене