ВИДЕО : Модерна спортна площадка тържествено откриха днес в ПМГ „Яне Сандански“ в гр. Гоце Делчев

С официално тържество, откриха днес в двора на Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в гр. Гоце Делчев, модерна спортна площадка. Вече 105 години, училището е символ на обновлението и на модерното.

Днешният ден за учебното заведение не е само ден в който се създава ново пространство за спорт но и за мечти, амбиции и много постижения. Новата придобивка на ПМГ „Яне Сандански“ бе благословено и осветено от н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим. Да уважат тържеството, в двора на гимназията бяха и заместник кметовете на община Гоце Делчев, Валери Сарандев, Богдан Боцев и Саит Иброш, общински съветници и представители на местната строителна фирма „Престиж бизнес“ изпълнители на обществената поръчка за построяването на спортното съоръжение. Според директорът на гимназията, Елка Божикова, изграждането на спортната площадка е от изключително голямо значение. Зам. кметът на общината, Валери Сарандев и директорът на гимназията, Елка Божикова, символично прерязаха  трикольорната с което новата спортна площадка официално бе открита. Привилегията първи да тестват новото съоръжение и да демонстрират техники на спорта волейбол, бе дадена на волейболните  тимове на гимназията които редовно участват в ученически турнири и състезания. Завидно владеене на волейболна техника, демонстрира и заместник кметът, Богдан Боцев.

Проектът по изграждането на новата площадката се финансира по програмата на Министерството образованието на науката за изграждане и ремонт на спортни площадки и физкултурни салони на държавните и общинските училища.

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search