Веселин Марешки: Изборите ще са между ВОЛЯ и статуквото

Едно интервю на Веселин СТАМЕНОВ

Г-н Марешки, жребият в ЦИК  определи ВОЛЯ под номер 6 в бюлетината. Как го приемате?

Много добре. Съдбата ни написа шестица за това, което сме направили до момента за хората. Ние ще сме отличниците в кампанията.

Кой е водачът Ви в Благоевград?

Начело на листите в Благоевград и Кюстендил е Теменуга Върбанова- опитен икономист с над 20 годишен стаж в частния бизнес. Почтен човек и много добър професионалист. Ръководи успешен екип от 120 човека. Скоро тя ще започне своята кампания в района и сами ще се убедите в качествата й.

На кои избиратели ще разчита ВОЛЯ на предстоящите избори?

ВОЛЯ е гражданско движение на свободните българи. Ако ние не участвахме в тази кампания, хората нямаше да имат какво да избират. Отново щяха да са поставени в ситуация да подкрепят лицата на статуквото, които гледаме години наред в парламента, или изобщо да не гласуват. Който харесва държавата, която те ни създадоха, има достатъчно варианти да избира. Аз съм от хората, които не одобряват държавата в този й вид и искам промяна. Така че на тези избори дилемата ще бъде не ГЕРБ или БСП, а статуквото или ние. ВОЛЯ ще работи за това България да не е сочена повече като най-бедната страна в Европа, а да е най-развитата. Затова нас ни подкрепят българи от всички възрасти и професии. Хората виждат във ВОЛЯ надежда за ново Възраждане на България.

Защо избрахте името ВОЛЯ на Вашето движение?

Защото така искаме да кажем на избирателите, че имаме ВОЛЯ да изпълним всички ангажименти, които поемаме пред тях. И то не след години, а веднага. Ние сме хора на делата, не на думите. Не даваме празни обещания. Искаме резултатите от нашите инициативи да се видят от хората до месец, два, най-късно година. От друга страна- на досегашните политици им липсваше именно воля, за да решават проблемите.

Какви са акцентите в програмата на ВОЛЯ?

Нашата запазена марка е битката с картелите. До една година ние ще направим цената на горивата в цялата страна до около 1,80лв. за литър при сегашните нива на долара и международната цена на дизела. Както неведнъж съм казвал, близо 2 милиарда лева се ограбват от народа само от картела в горивата. Искаме те да остават за народа и да се използват за подкрепа за малкия и среден бизнес, за учители, лекари, полицаи, пенсионери.

Вече всички от статуквото признават, че за година картелите у нас прибират около 10 милиарда. Представете си само колко неща за хората могат да се направят с тези пари. Ние искаме държавата да защити своя интерес и гражданите си. В програмата ни има мерки за младите семейства, за повишаване на раждаемостта, за бързо развитие на малкия и среден бизнес, който години наред беше задушаван от бюрокрация, такси, лицензи ,рекет. Ще дам само един пример. ВОЛЯ е за въвеждане на принципа на „мълчаливото съгласие”. Тази мярка веднага ще се усети положително от  бизнеса. При многото срещи, които провеждам в цялата страна, хората поставят и още един важен въпрос- поемането на лична отговорност от всеки чиновник, който поради некомпетентност или бездействие, нанася щети на дадена фирма или гражданин. Въвеждането на електронно правителство също е сред приоритетите ни- въпрос, за който много се говори, отпускат се милиони, а резултат няма.

Искаме да стимулираме и раждаемостта с подкрепа за родители, които са над 21 години и са завършили средното си образование- 1000 лева за първо, 2000 лв. за второ и 3000 лв. за трето дете. Предлагаме също държавата да осигури жилища на семейства и на млади специалисти над 21 години, на цена от 300 евро на кв.м. с 10 години безлихвено изплащане. Това са напълно постижими цели. Идеите в програмата на ВОЛЯ са прагматични и реални. Всички ние сме се доказали с дела, затова хората ни имат доверие и се надявам, че на изборите ще го покажат категорично.

Как ще призовете хората да изберат ВОЛЯ?

Нека хората не се влияят от социолози или политолози, а да гледат кой кой е и какво е направил за тях до момента. В страната е налице мощна вълна на недоволство от политическото статукво и тя трябва да се прояви на изборите. Всеки, който иска да живее достойно, да не бъде повече ограбван или унижаван, да избере номер 6, за да превърнем България в просперираща държава!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене