ЕКСКЛУЗИВНО! ЛЪЖАТА Е ИЗОБЛИЧЕНА! СХЕМАТА Е ОСУЕТЕНА! Община Гърмен си ВЗЕМА КООПЕРАЦИЯТА В РИБНОВО! ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛИ ОТИВАТ В ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА!

Не само, че от страна на Топ Преса сигналът получи съдействие, ами ние както обещахме  алармирахме съответно  всички органи и институции за това безумие!

Припомняме, че миналата седмица, в  редакцията на Топ Преса, постъпи поредният сигнал за село Рибново, поредната нередност, поредния срам! След като цитирахме дословно автора на сигнала, Джамал Робов  – „Казвам се Джамал Робов от село Рибново. Не знам дали сте наясно с тази новина, но би трябвало да знаете за това. Бившият секретар на бившата кооперация в селото, приватизира двете сгради с фалшиви свидетели и по незаконен начин. Казва се Мустафа Люманков (Апостола). В момента двете сгради се водят на негово име, той е собственик на тези сгради без да е платил и  1 стотинка.“ , можем с гордост да заявим, че към Люманков , вече има съставен акт от община Гърмен за частна общинска собственост, който акт прилагаме и към нашата публикация.

И за да сме напълно изчерпателни, ще поясним на Люманков и всичките тарикати като него, какво означава законово, частна общинска собственост. Не на последно място, не трябва да забравяме, че той е таен тъст на Кццето Костадинов от „Възраждане“.

Частна общинска собственост са всички останали имоти и вещи, които не са ПОС. Имотите и вещите – публична общинска собственост, не могат да се придобиват по давност. Освен това имотите и вещите – публична общинска собственост, не могат да се отчуждават и да се прехвърлят в собственост на трети лица.

Каква е разликата между публична и частна общинска собственост в България?

Общинската собственост в България се дели на няколко основни категории, всяка от които има своето специфично значение и правен режим. На първо място, трябва да се отбележи, че общинска собственост са имотите и вещите, определени със закон, предоставени в собственост на общината, възстановени на общината при условия и по ред, определени със закон, дарени или завещани на общината, придобити от общината с доброволен труд и/или с парични средства на населението, придобити при ликвидацията на търговски дружества с общинско участие, както и тези придобити чрез правна сделка, по давност или по друг начин, определен в закон (чл. 2, ал. 1 от Закона за общинската собственост).

Важно е да се направи разграничение между публична и частна общинска собственост. Публична общинска собственост са имотите и вещите, определени със закон, имотите, предназначени за изпълнение на функциите на органите на местното самоуправление и местната администрация, както и други имоти, предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности от местно значение, определени от общинския съвет (чл. 3, ал. 2 от Закона за общинската собственост). От друга страна, частна общинска собственост са всички останали имоти и вещи, които не попадат в горепосочените категории. Плодовете и приходите от имотите и вещите – публична общинска собственост, обаче са частна собственост на общината (чл. 3, ал. 3).

Общинската собственост е обект на специален режим на управление и разпореждане. Придобиването, управлението и разпореждането с имоти и вещи – общинска собственост, се извършват под общото ръководство и контрол на общинския съвет. Редът за това е установен в наредба на общинския съвет, която трябва да спазва разпоредбите на Закона за общинската собственост и специалните закони в тази област (чл. 8, ал. 1 и 2).

Съществуват и ограничения относно разпореждането с публична общинска собственост. Тези имоти и вещи не могат да се придобиват по давност и не могат да се отчуждават или прехвърлят в собственост на трети лица, освен в полза на държавата, и то при определени условия и ред, като публичният характер на собствеността не може да се променя (чл. 7, ал. 1 и 2).

От друга страна, частната общинска собственост може да бъде обект на разпореждане и за нея се прилагат общите разпоредби за собствеността, освен ако в закон е предвидено друго (чл. 7, ал. 3).

Застроените имоти – публична общинска собственост, задължително се застраховат, включително срещу природни бедствия и земетресения (чл. 9, ал. 1). Общинският съвет определя имотите – частна общинска собственост, които също подлежат на задължително застраховане (чл. 9, ал. 2).

Така, видовете общинска собственост в България включват както публична, така и частна собственост, всяка със своите специфични характеристики и режим на управление и разпореждане. Тези разпоредби са установени с цел осигуряване на устойчиво и ефективно управление на общинските имоти и вещите, които са от значителен обществен интерес и значение.

По данни на свидетели, тече и щателно разследваме на трима свидетели на Люманков, които твърдели, че подаръка (сградите) които сам  си е направил домакина от село Рибново, били придобити по законен път. Ние от Топ Преса сме длъжни да напомним, че лъжесвидетелството също е наказуемо, точно както и ограбването, присвояването  и придобиването на подобни сгради! Независимо, че по случая се е произнасяла районната прокуратура, ние придвижваме сигнал по темата в Главна. Няма да оставим така нещата. 

 

 

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search