Кино Ренесанс в Гоце Делчев! Гунди пръсна залата на кино “Парадизо” по шевовете!

Истинска кино дестинация стана Гоце Делчев заради филма за Гунди.

Дори наблюдателно око на Топ Преса забеляза ресторантьорът от Банско – Малин Бистрин на кино в Гоце Делчев с чаровната си руса половинка.

Опашка пред киносалона в Гоце Делчев, пълна зала, бурни аплодисменти, моменти сякаш случващи се пред очите ти и въобще хиляди трогателни отзиви от зрителите в цялата страна – така премина първият уикенд, в който публиката се срещна със завладяващия филм на режисьора Димитър Димитров, „Гунди – Легенда за любовта“.

Този мач е свирен, а големият победител е ясен. С право очаквайки биографичният филм за Георги Аспарухов-Гунди да стане най-гледаната лента по кината у нас, Гунди и неговата легенда за любовта доказаха, че са шампиони в кината. И напук на критиците, резултатите на филма надминаха дори най- смелите очаквания, защото влизайки в киносалоните, „Гунди – легенда за любовта“ записа разгромяваща победа, която ще остане в историята! 82 363 са  зрителите, които само до края на този уикенд  вече са гледали филма! А когато фактите говорят, и най-големите критици трябва да мълчат!

Изключително емоционална е и изповедта на синът на Георги Аспарухов – Андрей, който изля пред медиите емоциите си,  от премиерата на филма за легендарния си баща и любовта им с майка му Величка.

“Още ми е трудно да осъзная какво се случи на премиерата… Енергията в залата беше невероятна, както и любовта на хората! Благодаря им безкрайно! Аз се чувствах странно, но с всяка минута филмът ме поглъщаше и по едно време усетих, че ми е много интересно да следя какво ще се случи – каква ще е следващата сцена, как ще завърши. Въпроси, чиито отговори знаех, но някакси странно исках да науча отново.  Моят баща винаги е играл пред пълни трибуни – напълни ги и сега.

Актьорите Павел и Александра са носители на моя “Оскар” идващ от сърцето ми, затова че ме  накараха да се пренеса в години, за които само бях чувал!“ написа Андрей Аспарухов. Като не пропуснал да добави и няколко думи за майка си, която остави част и от себе си в този филм. „Ти успя в нещо, което не вярвах, че е възможно да се получи – да покажеш, че добротата, толерантността и любовта съществуват”, добави синът на Гунди.

Лентата проследява вдъхновяващата любов между Георги Аспарухов и неговата съпруга Величка Маркова, както и най-паметните футболни моменти от кариерата на Гунди така, сякаш се случват пред очите ни. Историята връща времето назад и потапя зрителите в 60-те и 70-те години, като за целта операторът Борис Славков използвал специални анаморфни обективи Hawk V Lite Vintage 74. Тази серия пресъздава „несъвършенствата“ на обективите, използвани през 70-те години в киноиндустрията и за разлика от съвременната техника, която има за цел да покаже кристално чист образ, тези обективи, с помощта на модерна технология, претворяват пластиката на картината от миналото, придавайки усещане за маслено платно.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search