СЛЕД МАСКИРАНИЯ ТЕРОР В ДОМА Й! Данъчната от НАП – Благоевград в шок: 5-има ме влачиха по стаите със закана: „Дай парите, ще те убием”, целувах им ръцете, за да ме оставят…

1

Данъчна служителка в НАП – Благоевград е нападната от маскирани в дома й в санданското село Склаве. 51-годишната Таня Цъфкова живее сама в бащината си къща. Прибира се всеки ден в дома си в с. Склаве след работа. Има 27-годишен син, който от години живее в Англия със съпругата и дъщеричката им.

2

Инцидентът, който прилича на истински филмов екшън, се разиграл в неделя вечерта около 23 ч. Репортер на „Струма” откри уплашената жена, която сподели как е помислила, че ще бъде убита. Ето какво разказа тя:

„Часът беше 22.45, когато чух тропот на терасата ми в задната част на къщата. Тръгнах стресната да видя какво се случва. Отворих вратата на терасата и видях маскиран мъж. Веднага се опитах да затворя и да заключа, но безуспешно. Той нахлу вътре и ме задърпа по стаите. За миг нахлуха още няколко маскирани лица. Станаха общо четирима или петима. Започнаха да ме влачат по стаите, да ме дърпат и заплашват: „Къде са парите, казвай, че сега ще те убием, ще те застреляме“. Аз им дадох 250 лв., но не им бяха достатъчни, продължаваха със заплахите. В портмонето се опитах да събера дребните, които имах, да им ги дам, но те вече ги бяха взели, около 20 лв. Търсеха да им дам и злато. Предложих да им дам единствения пръстен, който имам на ръката, но единият отказа с думите: „Не ти го искам него“. Почнах да целувам ръката му, на която носеше мръсна ръкавица, молех го да ме оставят, обяснявах, че нямам нищо друго ценно освен парите, които им дадох.

Целият ад, който изживях, продължи около 20 мин., но сякаш беше цяла вечност. Не вярвах, че ще ме оставят жива. Според мен това са млади момчета. Голямо улеснение им е било да ме нападнат, тъй като около мен къщите са празни. Аз съм човек със здравословни проблеми, не знам този шок как ще ми се отрази на здравето.

След като ме оставиха и избяха по стълбата, която бяха пригодили, за да стигнат до терасата, аз позвъних на мои близки, които пристигнаха веднага. Обадиха се в полицията. Дойдоха криминалистите, часове наред снемаха отпечатъци. В понеделник и аз отидох на разпит в районното управление. Заради шока, който изживях, оттогава не съм спала в дома си, а ходя вечер при роднини в селото да спя. На работа не съм ходила също няколко дни. Не мога да опиша какъв ужас изпитвам, още като изляза и видя млади момчета в селото да минават, си мисля, че някой от тях ми е причинил това. Къщата вече не я чувствам като моя. Веднага в понеделник прекарах СОТ с паник-бутон, защото не знам дали няма пак да дойдат другия месец да ми търсят заплатата, която бях получила именно по това време, когато ме нападнаха”, разказа през сълзи данъчната служителка Таня Цъфкова.

В селото всички я познават като тиха и кротка жена, възпитана, внимателна, коректна. Групата апаши, които ме нападнаха, се предполага, че са местни, тъй като преди седмица нахлули при друг мъж от Склаве, който живеел също сам в дома си. Величко Моллов, на 56 г., освен че е бил обран, е сериозно бит от групата обирджии, които вилнеят смело в селото.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене