ВИДЕО: В Гоце Делчев обсъдиха новия закон за тютюна

Без име

До десетина дни да започне масовото изкупуване на тютюна от   реколта 2014 г., обеща председателят на сдружението на производителите на ориенталски   тютюн в България, Арбен Мименов.

Това той заяви днес на среща в Гоце Делчев с кметове на населени места и тютюнопроизводители от неврокопския край. Да има точно фиксирано време за изкупната кампания на тютюневата реколта е една от важните предложения за изменение на закона смята Мименов. Той заяви, че това ще допринесе за един организационен баланс и успокоение на производителите, сподели още Арбен Мименов.

Асоциацията на производителите на ориенталски тютюн в България имат разбирането на новия министър на земеделието за промяна на закона, а освен това и министрството също има свои предложения за изменение, и самите фирми-изкупвачи искат промяна на закона. Да се промени и ценовата политика на изкупвачите с която да се достигне цената на килограм тютюн каквато е в съседна Гърция или поне близка до нея, настояват още от Асоциацията и производителите от гоцеделчевския край.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене