През юли възмутени жители пък реагират, че кметът на Бобошево Стефан Тачев, заместниците му и селски кметове тресат голи шкембета около тава с печено агне, жени им ръкопляскат и снимат.

РАЗТЪРСВАЩО! ОПГ УПРАВЛЯВА БОБОШЕВО! КОРУПЦИЯ, ФЕОДАЛИЗЪМ, ПОТУЛЕН ОПИТ ЗА УБИЙСТВО! СНИМКИ И САМО ФАКТИ!

През май 2024 г. компилация от властови мераци и политически противоречия вкараха в капана на непрекъснати жалби управленците на община Бобошево, с които от години се занимават ОИК, съдилища, прокуратура, държавни комисии…

Комисията за противодействие на корупцията /КПК/ с 2 свои решения прекратява серията обвинения, постъпили срещу  4-ма управляващи малката кюстендилска община Бобошево.

Жалбите бяха срещу кмета на общината Стефан Тачев, заместник-кмета Миланчо Геров и двамата общински съветници Асен Бошикьов  и Крум Маринов и по същество съдържаха твърдения, че Тачев и Геров не са заличили навреме участието си в търговски дружества, а съветниците  – че декларирали неверни данни в декларациите си по отменения Закон за конфликт на интереси.

В края на миналата година Стефан Тачев от коалиция „Граждани за Общината“ („Граждани за Общината“, Партия „Консервативна България“) печели изборите в община Бобошево.

След многобройни справки по различните регистри и разнопосочна кореспонденция с бобошевската администрация КПК обаче установява, че кметовете са се оттеглили навреме от дружествата си, а забраната, касаеща съветниците, е само за участието им в общински фирми.

Единствено нарушение е открито при Крум Маринов, който не подал декларация по Закона за противодействие на корупцията пред общинската ПК по местно самоуправление, противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. За това нарушение той подлежи на глоба от 1000 до 3000 лв., но едва след като председателят на КПК прецени тежестта на провинението и му издаде наказателно постановление.

Това е краят на поредната междуличностна битка в общината, където отношенията между управниците са доста антагонистични и се дължат както на амбиции за власт /Крум Маринов е бивш кмет на общината, който я управлява 16 г. и миналия октомври за малко изпусна възможността за още един мандат, а Бошикьов беше кандидат за кмет през 2019 г./, така и на политически различия.

Само десетина дни преди това зам.-кметът Геров се оплаква, че някой му сложил взрив в патронника на входната врата – той знаел кой е атентаторът, но щял да изчака полицията да си свърши работата. Съседите на Геров, пожелали анонимност, твърдят: „Да, видяхме полицейска кола, правеха оглед. Според нас, Геров нарочно се прави на интересен, така го учи началникът му. Геров и бившият кмет Крум Маринов се ненавиждат, защото съпругата на Геров се ожени за Крум Маринов. Непрекъснато си правят номера, има неприязън.“

Съседът на Геров Иван Ковачев пък споделя, че двамата със зам.- кмета са в конфликт отдавна. Преди 27 години Геров е стрелял по него. Това се случило през лятото на 1996 г. Бобошевецът информира, че получил и закани наред с куршума. За инцидента обаче той не е подавал жалба, нямало и свидетели на случилото се. Ковачев признава, че писал сигнали преди години срещу съседа си, в резултат на което той бил уволнен от поста директор на юндома в село Слатино. Така пламнала искрата между тях.

Непримиримостта между Крум Маринов и Стефан Тачев фигурира от 2015 г., когато Тачев губи от опонента си Маринов кметските избори и спорът се решава в съда. Този януари Крум Маринов „връща жеста“ на Тачев – натопява го пред ОИК – Бобошево, че не си е заличил фирмите в срок, което не е потвърдено нито от общинската избирателна комисия, нито от Административен съд-Кюстендил, нито от КПК.

Преди 2 г. обаче, докато е председател на ОбС – Бобошево, Тачев отнася глоба от тогавашната КПКОНПИ за конфликт на интереси, а срещу Маринов в прокуратурата постъпва сигнал за отсечени от него незаконно 1300 тополи.

Маринов и Тачев, който предишния мандат е председател на ОбС, са в непрекъснати вражди и противоборства, пълни антиподи са, не си и говорят, коментират в града. Маринов сега е общински съветник.

Тачев е роден в с. Скрът, община Петрич, на 58 години, баща е на три деца, вдовец. Работил е в семейна фирма за сладкарски изделия.

През юли възмутени жители пък реагират, че кметът на Бобошево Стефан Тачев, заместниците му и селски кметове тресат голи шкембета около тава с печено агне, жени им ръкопляскат и снимат.

„Кметът на Община Бобошево Стефан Тачев и заместникът му Милан Геров в компанията на месни звезди разпиват цял ден по къси гащи в местно заведение. Край нямат гуляйджийските им изява, а общината затъва все повече! Изядоха цяло животно, а селски женици не спират да им се радват! Нека депутатите от Кюстендилско внесат предложение за ново райониране, за закриване на общинската администрация в Бобошево, заплатите само на двамата управници са над 100 000 лв. на година, да не говорим за председателя на общинския съвет – над 3-4 бона и като добавим на съветниците…

За какво е всичко това, каква е тази държава, кметовете да ядат и пият като разпрани, полуголи със селски жени?!“, недоволен е анонимен читател, виждайки снимки, лично публикувани от кмета Стефан Тачев в профила си във Фейсбук.

„Има редица по-важни въпроси за решаване в общината“, продължават жителите, „а ние се занимаваме с глупости! С гуляите на кмета и компания! Община Бобошево, например, няма транспорт от селищата в общината към общинския център. Хората разчитат на собствените автомобили. А, ако нямат автомобили? Това в момента е сериозен проблем“, коментират още те.

„Транспорт към Дупница има, но към областния център и към Благоевград има само по един автобус дневно. Преди години не беше така. Това е автобусната линия между двата областни центъра. Добре е, че общината отново има аптека. За разлика от някои съседни общини. На такива неща трябва да се радваме“, добавят жители на Бобошево.

 

 

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search