СКАНДАЛНО! Павел Кипров от село Черниче пред Топ Преса: Ванга ми се яви на сън, каза ми „Ке те утрепат, ако продължиш да търсиш гроба на Левски“!

Кипров и Ванга

Кипров и Ванга

Ванга е посочила предсмъртно къде се намира гробът на Васил Левски. Това се е случило пред 70-годишния Павел Кипров, един от най-приближените приятели на пророчицата. Темата се върти в медиите от години, но тези дни започва да ексалира. Господин Кипров се свърза с Топ Преса заради меко казано скандал. Преди месец и половина дал обширно интервю за вестник „Струма“ но в един момент, отказали да го публикуват. Щом разбрал това Кипров организирал пресконференция в благоевградския клон на БТА, дошли две журналистки едната била Антоанета Маскръчка от 24 часа. Записали всичко, което казал и скандално или не – отново нищо не публикували. Топ Преса се възлуди от този случай. Пратихме репортер в село Черниче, за да търсим истината… 

Кипров и Хайтов

Кипров и Хайтов

Той е от с. Черниче – Симитли, не търси известност, не иска да прави сензации, иска само да се знае истината за гроба на Васил Левски и да се потвърди. Ванга разкрила пред Кипров, че най-тиражираната версия за църквата “Св. Петка” в столицата не отговаря на истината. В църквата “Св. Николай Мирликийски” на улица Цар Калоян в София се намират останките на Левски, отсякла Ванга. Но повече и дума не обелила.

Преди смъртта си сама отворила дума за Апостола пред Кипров. Разказала му надълго и нашироко как Левски е бил заловен и категорично отрекла предателството на поп Кръстьо. Дяконът не е бил издаден от никого, случайно са го заловили, разкрила Ванга. Погребан бил в двора на “Св. Николай Мирликийски”, знаела дори точното място – под плоча на входа на църквата. В гроба имало и сребърен кръст. Приживе Левски често се укривал в храма с помощта на дякона Софроний. Именно той съдействал Апостола да бъде погребан в „Свети Николай”, но отнесъл тайната в гроба си.

Кипров пред входа на църквата “Св. Николай Мирликийски”

Кипров пред входа на църквата “Св. Николай Мирликийски”, където убеден е той, е гробът на Аростола. 

Кипров отдава животът си за каузата да открие гробът на Левски

Кипров отдава животът си за каузата да открие гробът на Левски

Кипров в дома си

Кипров в дома си

Преди години Кипров съобщи, че обявява гладна стачка.

Мотивите му, за да предприеме тази крайна мярка, е незинтересоваността на всички държавни институции, които вече 20 години игнорирали неговата честна дума и не вярвали, че в началото на 80-те години пророчицата Ванга е споделила само на него къде е истинският гроб на Левски в София: „Левски е погребан не там, където сочи Хайтов“, сазала му тя.

„Убеден съм че с металотърсач или скенер гроба на Левски лесно може да бъде открит, но  20 години никой не ме взима насериозно. Така че реших да обявя гладна стачка и докато не ми насрочат среща с Бойко Борисов, няма да я преустановя. Дори да умра от глад“, закани се приближеният /според него/ на пророчицата Павел Кипров. Кипров става близък с леля Ванга в края на 70-те години чрез чичо си, който тогава бил градинар на Рупите. Според него в началото на 80-те години той я спасил от отравяне.
„Бяха й сложили отрова в храната. Аз й казах да не я докосва и така Ванга остана жива. Спечелих й доверието и затова тя сподели само на мен къде е гробът на Левски. После месеци наред приемаше ядене сготвена само от стринка ми и всеки ден аз я носех с колата от Черниче до Рупите. Сега дойде време и тя да ми се отблагодари. Преди дни я сънувах и на сън ми каза „Павеле, искат да те утрепат. Лоша сила отвънка не иска да бъде наерен Левски. Искат да разтурят страната“, разказва пред югозападният таблоид Кипров.

Питаме го има ли предположения, кой и защо не иска да бъде намерен гробът на Левски. Кипров е убеден – тези, които не искат да има държава България, а само васална територия. Той твърди че е платено на медии и журналисти или може би са само инструктирани, са го изкарат луд. „Приживе професор Божидар Димитров направи всичко по силите си за да ме накара да млъкна. Аз потърсих среща с него и го моля да ми отговори само на един въпрос – защо държавата няма интерес да намери гробът на Левски? Защо не се работи по този въпрос? Той ми отговори кратко – не е твоя работа. Кой си ти, да държиш сметка на държавата?“ Кълна се че говоря истината, разтройва се Кипров пред диктофона на Топ Преса.

Кипров е близък приятел с писателя Николай Хайтов. Приживе класикът обичаше да цитира Апостола, Ако ме обесят, поне ще ми остане гробът в България и всякой ще го знае“. Това е заветът на Васил Левски, който България не изпълни. Затова медия „Топ Преса“ отново поставя на вниманието на обществото темата за гроба на Апостола. 

Следва продължение….

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене