За празничната атмосфера и добро настроение осигуриха популярната детска вокална група „Неврокоп“ с ръководител Петър Карамфилов които изпълниха песни от най-новият си репертоар.

ВИДЕО: Магда Борисова е победителка в конкурса „Да върнем книгите в ръцете на децата“

Националният конкурс „Да върнем книгите в ръцете на децата“ се организира ежегодно от община Гоце Делчев и е част от празничната програма на града по повод годишнината от освобождаването на Неврокоп от османско владичество. Тази година, честванията са посветени на 112-ата годишнина от освобождението на града. Тази година, за престижната награда на Националния конкурс кандидатстваха 19 автори на творби с детска тематика от цялата страна. Творбите на претендентите за наградата бяха оценявани от професионални писатели и литератори. „Тази година се явиха автори с много силни творби за децата. Изключително трудна ни беше задачата да определим победителите“, заяви председателят на журито, Иван Мишев, а той самият е популярен детски писател. Снощи в малката зала на домът на културата в Гоце Делчев, при тържествена обстановка бе съобщено решението на журито. Деца от Първо ОУ прочетоха творби от автори заели престижните места в конкурса. Наградите на победителите в конкурса връчиха кметът на общината, Владимир Москов, зам. кметът, Валери Сарандев и председателят на журито, Иван Мишев. На трето място, журито определи книжката на Жени Костадинова, „Приказната градина“. Второто място зае Йорданка Пармакова за сборникът си от гатанки, скоропоговорки и стихотворения които е обединила под едно заглавие „Кажи Пъдпъдъче“. А победителят в конкурса за тази година е писателката Магда Борисова…

За празничната атмосфера и добро настроение осигуриха популярната детска вокална група „Неврокоп“ с ръководител Петър Карамфилов които изпълниха песни от най-новият си репертоар.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search