Общинският съвет в Благоевград ще заседава извънредно по точка, свързана с ансамбъл „Пирин“

Общинският съвет в Благоевград ще заседава днес извънредно, съобщиха от Община Благоевград на сайта си. Дневният ред предвижда изменение на решение на местния парламент от 27 септември, с което фолклорен ансамбъл „Пирин“, Камерна опера – Благоевград и Биг Бенд – Благоевград се преобразуват от общински културни институции в общински културни институти.

За БТА председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков каза, че причина за свикване на извънредното заседание, е конкретно свързана с ансамбъл „Пирин“. Решението, взето от общинските съветници, предвижда преобразуването да стане от 1 януари 2025 г. На днешното заседание ще се разгледа предложението да бъде изменено в частта си за фолклорния ансамбъл, с което промяната да влезе в сила незабавно.

Причина за това е възможност за кандидатстване за финансиране от Национален фонд „Култура“, но по което може да кандидатстват културни институти. Преобразуването ще позволи на ансамбъла да кандидатства за едно сериозно финансиране, посочи Тасков.

Заседанието е от 9:30 часа в зала „22 септември“.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search