МБАЛ Благоевград с нови попълнения, петима лекари от София лекуват в лечебното завадение

Специалисти от „Пирогов“ помагат в модернизирането и реформирането на МБАЛ-Благоевград
Само за пет месеца петима лекари от “Пирогов” постъпиха на работа в отделението по ортопедия в държавната болница в Благоевград и го реформираха. С помощта на специалисти от София бяха частично реформирани и отделенията по кардиология и гастроентерология. „Когато поех управлението на болницата в края на февруари тази година, заварих едно лечебно заведение в тежка кадрова криза, на границата на финансова криза и лечебно учреждение, загубило ореола на водещо в Юго-западна България. Мога да кажа, че само за изминалите 7 месеца ние се превърнахме в един от отличниците на Сдружението на областните болници, като за първото полугодие успяхме да привлечем 1 000 пациенти повече, които преминаха през нашите отделения, в сравнение със същия период на миналата година, което пък ни донесе 2,5 млн. лева приходи повече в касата на болницата отново в сравнение със същия период на миналата година“, каза в „Денят започва“ д-р Димитър Димитров – изпълнителен директор на МБАЛ-Благоевград.

Три са целите за стабилизиране и развитие на благоевградската държавна болница, заяви той: „Да се повишат санитарно-битовите условия, да се повиши качеството на медицинските услуги и въвеждане на високите технологии като част от съвременната медицина.“

Пълна свобода на столичните специалисти „да въведат тази медицина, тези услуги, които могат да въведат“ – с това д-р Димитров е привлякъл лекари от „Пирогов“ и други лечебни заведения в София, за да превърне МБАЛ-Благоевград в „малкия „Пирогов“. „Какво се промени?! Промени се всичко, има още какво да се променя. Това е благодарение на свободата, която имаме – свободата на работа, свободата на избор на колектив“, заяви д-р Илиан Алексиев – завеждащ отделението по ортопедия към МБАЛ-Благоевград.

За д-р Веселин Балджиев – завеждащ отделение по кардиология към МБАЛ-Благоевград, сподели, че няма намерение да прави големи промени, а ще използва наличната кадрова база. „Условията в момента позволяват кардиологията да се прилага по съвременни, модерни линии и да се наблегне най-вече на спешността“, поясни той.

Реших да последвам своя ментор – д-р Алексиев, и да дойда в Благоевград, защото нивото на медицината в страната е доста по-ниско, а нашата идея е да повишим това ниво, каза д-р Деян Петков пред БНТ.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search