От СПА столица на Балканите до разкопан бардак- Велинград

Иначе, оферта за тази Нова година, за апартамент във Велинград е 14 000 лева… Че  к‘во му плащаш, нали?!

Велинград или Мексико, Велинград или Египет, Велинград или Малдивите? Попадали сте вероятно на различни колажи в социалните мрежи, в които специално внимание се обръща на оферта за Нова година във Велинград, която по цена драстично надскача всички останали.

Ама, кеф цена няма, нали?! 14 000 лева ще струва на желаещите да изкарат Нова година в един от хубавите хотели във Велинград.  Цената е за апартамент делукс и включва 4 нощувки в края на настоящата и началото на идната година. Ако се бръкнете с въпросната сума – ще можете да се наследите и на песните на някой рапър или някоя чалгаджийка с резнат нос, както и на миксовете на известни и неизвестни DJ-и, че как без тях… Като според справка, близо 70% от курорта вече е зает, има и изцяло разпродадени хотели за изпращането на 2024г. На фона на този „завиден лукс“ обаче , все повече хора ни пишат и изразяват възмущението си от състоянието на  Велинград –  СПА столицата на Балканите. Според тях градът е заприличал в истински бардак през последните няколко години и основна вина за това носел не някой друг, а именно кмета.

От 2015 г. кмет на Велинград е ветеринарния доктор Костадин Коев, който както се досещате е издигнат от ГЕРБ. За Коев в града до този момент се знае много малко, въпреки, че е местен човек от квартал Чепино. Завършил е основното си и средно образование във Велинград, а след това учи за ветеринарен лекар в Стара Загора. Като ветеринарен лекар работи за кратко, но успява да изгради връзки в местните горски стопанства и започва частен бизнес в сферата на дървопреработването и производството на мебели. По тази линия се запознава и с един от най-крупните бизнесмени във Велинград Миролюб Столарски, който стои в основата на издигането на Костадин Коев за кмет на Велинград, както и бизнесмена Александър Даскалов.

От момента на встъпване на Костадин Коев в длъжността кмет на община Велинград започва и съсипването на града. Както се очаква Коев се заема ударно да пътува до София, където чрез съдействието на велинградския депутат от ГЕРБ Димитър Гечев получава мощна герберска подкрепа, изразяваща се в директно финансиране за покриване на задълженията на община Велинград и насочване на парични потоци към нея.

Естествено, че обществените поръчки се печелят от точните фирми, но вместо града да става по-приветливо и хубаво място за отдих и туризъм той все повече заприличва на разкопан бардак, а зависимостите на кмета стават все по-големи.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search